Actualitate

ARBDD prezentă la Conferința Anuală EUROPARC 2019

Conducerea Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) participă la lucrările Conferinței Anuale  EUROPARC 2019, cu tema “Nature on your mind – understanding our values”, ce se desfășoară în perioada 23-27 septembrie 2019 în Parcul Național Kemeri, Jurmala, Letonia.

Pentru prima dată în istoria participărilor ARBDD la conferința anuală a EUROPARC, guvernatorul a fost invitat în deschiderea Adunării Generale să prezinte punctul de vedere al instituției, context în care domnul Cătălin Țibuleac a evidențiat reperele importante ale Rezervației Biosferei Delta Dunării și a propus colaborarea la nivel european într-un proiect de management al deșeurilor astfel încât frumusețea și unicitatea acestui teritoriu să fie menținute de-a lungul anilor. “Ceea ce este definitoriu pentru Delta Dunării este apa, apa curată. Toate deșeurile pe care Dunărea le colectează venind din cele 9 țări se acumulează în Delta Dunării… De aceea vă propun să lucrăm împreună, la nivel european, într-un proiect de management al deșeurilor pentru ca Delta Dunării să rămână un spațiu mirific.”

Având în vedere aniversarea a 30 de ani de la desemnarea Deltei Dunării ca Rezervație a Biosferei și înființarea  administrației acesteia, guvernatorul Cătălin Țibuleac a lansat invitația organizării la Tulcea, a unei conferințe EUROPARC, în anul 2020. Reprezentanții ARBDD vor participa la toate dezbaterile din cadrul conferinței, inclusiv la secțiunea Nature on Your Mind – in business care va aborda tema “Ce modele rentabile și cu impact redus sunt posibile pentru afaceri și arii protejate pentru a administra un turism durabil?”.

Federația EUROPARC, fondată în anul 1973, are în prezent peste 400 de membri din 41 de țări europene.  Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a devenit membru al Federației EUROPARC în anul 1994.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top