Comisia Europeană

Apocalipsa dupa Iehova

Gruparea Martorii lui Iehova a demarat o campanie fara precedent împotriva „necredinciosilor” (cei care nu le împartasesc convingerile religioase).

Cele mai recente brosuri de promovare împartite în locuri publice din Constanta si în cutiile postale, au un mesaj profund apocaliptic si intolerant.

Martorii vestesc ca sfârsitul lumii este iminent si, nici mai mult nici mai putin, a venit momentul în care toti cei care nu respecta voia lui Iehova „sa fie adusi la tacere”!

Cu toate acestea, iehovistii au reusit în 2003 sa obtina, printr-o manevra iscusita a Justitiei, recunoasterea statutului de cult oficial din partea Statului Român.


Un articol de MIHAI RAZVAN ROTARU

Atotputernicul Dumnezeu, Creatorul cerului si al pamântului, Suveranul întregului Univers, timp de circa sase mii de ani a stat sub o multime de abuzuri, dar El nu va tolera aceasta pe vecie. Prezisa de mult timp, ziua în care Iehova se justifica pe Sine si-a revarsat zorile peste aceasta lume. Acum oamenii care provoaca suveranitatea Sa si care defaima numele Sau, trebuie adusi la tacere”. Mesajul de pe brosurile care au umplut orasul ne-a facut sa încercam sa ne infiltram în gruparea din Constanta a Martorilor lui Iehova.

În „laboratorul apocaliptic”, sub acoperire

N-a fost atât de greu pe cât ne asteptam, caci obsesia sfârsitului lumii i-a facut sa lase la o parte orice masura de precautie. Am aflat ca la Constanta, iehovistii sunt grupati în doua "congregatii" – de Nord si de Sud – si frecventeaza câteva “Sali ale regatului. “Comandamentul” a fost construit în urma cu câtiva ani, în zona Casa de Cultura, pe strada Ion Corvin. Adeptii se întâlnesc la vila înconjurata cu garduri foarte înalte, martea, joia si duminica. Am intrat si noi, pur si simplu, la o astfel de întâlnire, duminica trecuta. Sala cocheta era întesata de oameni de vârste si categorii sociale diferite. Am fost preluati imediat de un om de ordine, care ne-a întrebat ce dorim si, când a aflat ca brosurile pe care le-am gasit în cutia postala ne-au atras atentia, ne-a invitat sa luam loc, în spatele salii. Acolo am fost “predati” unui Martor care, pe tot parcursul întâlnirii, s-a ocupat de noi. Ne-a deschis Biblia în diverse locuri în momentul în care facilitatorul discutiei facea trimitere la vreun verset si ne-a încurajat sa cântam împreuna cu ceilalti. Timp de mai bine de un ceas, “pastorul” Alin a tinut o dizertatie despre rolul jucat de Martorii lui Iehova în istoria lumii. Ideea generala era ca, începând din 1870, asupra lumii s-a lasat un întuneric spiritual generalizat, iar din 1914 a început “secerisul”(aluzie la Pilda neghinei), adica vremurile din urma, iar Armaghedonul bate la usa. Într-un astfel de moment, singura solutie pentru salvare este integrarea în Regatul lui Iehova. Era foarte evident ca “pastorul” stapânea foarte bine tehnicile oratoriei si manipularii prin discurs, folosea un ton ponderat si uza foarte mult de întrebari retorice care creau celor din public iluzia ca însiruirea de sofisme ar fi concluzii logice, ce nu pot fi combatute: “Câte organizatii a sprijinit Iehova în primul secol al erei noastre? Una! Câte organizatii a protejat Iehova începând cu anul 1870? Una! Câte organizatii sprijina Iehova în prezent? Una! Si aceasta este a noastra!”

Organizatie parastatala, cu orientari antisociale
Istoria Martorilor lui Iehova a început în anii 1870, când se numeau „Studenti în Biblie”. În anul 1931, au adoptat numele de Martori ai lui Iehova, parafrazând un verset biblic. În România, iehovistii sunt mentionati drept secta religioasa de la începutul anilor 1910 – 1920. Martorii au ca scop declarat predicarea Bibliei si punerea în practica a principiilor ei. Organizatia este renumita pentru accentul pe care-l pune asupra profetiilor vremii sfârsitului. În acelasi timp, martorilor le sunt interzise: participarea la activitati sociale(sarbatorirea zilelor de nastere, a Craciunului, a Pastelui), salutul drapelului national, participarea la vot sau serviciu militar si chiar transfuziile de sânge. Toate aceste reguli fac din Martorii lui Iehova o organizatie parastatala, cu orientari antisociale. În România, Martorii au fost înregistrati legal în 1990, sub numele de Organizatia Religioasa „Martorii lui Iehova”. Pe plan mondial, Martorii sunt înregistrati în 204 tari (inclusiv în Europa si cele doua Americi), fiind interzisi de regimuri dictatoriale din Africa si Asia. Au fost recunoscuti ca având statut de religie de catre Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Italia. Sediul mondial al Martorilor lui Iehova este la New York. Acolo se afla Corpul de Guvernare, un grup principal de batrâni cu experienta, care supravegheaza congregatia mondiala. Martorii lui Iehova sunt organizati pe: zone, districte, circumscriptii, congregatii. În aceste locuri, voluntarii ajuta la tiparirea si expedierea literaturii biblice, care consta în special în cele doua reviste, „Treziti-va!” si „Turnul de veghere”, publicate într-un tiraj de 15 milioane de exemplare saptamânal.

Crime în numele lui Iehova
Întemeietorul gruparii, Charles T. Russell (1852-1916), a negat nasterea Domnului Iisus Hristos precum si învataturile biblice ale iadului si pedepsei vesnice. Russell a predicat faptul ca Hristos urma sa se întoarca invizibil pe Pamânt în anul 1874 si ca, în 1914, lumea trebuia sa fie distrusa, dupa care se inaugura Mileniul (cei 1000 de ani de domnie a lui Hristos pe Pamânt). Martorii lui Iehova au un cult special pentru sânge, pe care îl considera sacru. Din acest motiv, ei refuza transfuziile, considerând aceasta practica medicala un pacat. Iehovistii pretind ca Iehova le-a interzis oamenilor sa introduca în corpul propriu sângele altor persoane, sau chiar propriul sânge ce a fost depozitat. „Astfel, adevaratii crestini nu vor accepta o transfuzie de sânge. Ei vor accepta alte tipuri de medicatii, cum ar fi transfuzarea unor produse care nu contin sânge. Ei vor sa traiasca, însa nu vor încerca sa-si salveze viata încalcând legile lui Dumnezeu (Matei 16:25)”, pretind Martorii pe siteul oficial al organizatiei. Aceasta convingere cinica a dus la scandaluri internationale generate de situatii în care adulti sau chiar copii care au avut nevoie de transfuzii au fost lasati sa moara pentru a nu încalca o porunca divina.

Iehovistii împotriva întregii lumi
 “Când a fost pe pamânt, Isus i-a învatat pe continuatorii sai sa se roage pentru Regatul lui Dumnezeu. Un regat este un guvern condus de un rege. Regatul lui Dumnezeu este un guvern special. El este stabilit în cer si va guverna peste pamânt. El va sfinti numele lui Dumnezeu. El va face ca vointa lui Dumnezeu sa fie înfaptuita pe pamânt, asa cum este înfaptuita în cer. Dumnezeu a promis ca Isus va deveni Regele Regatului Sau. Când a fost pe pamânt, Isus a dovedit ca va fi un Domnitor perfect, drept si amabil. Când s-a întors în cer, el nu a fost întronat imediat ca Rege al Regatului lui Dumnezeu. În 1914, Iehova i-a dat lui Isus autoritatea pe care El i-o promisese. De atunci, Isus domneste în cer ca Rege numit de Iehova”, spun Martorii, conturând conceptia despre Regatul pe care ei îl pregatesc pe Pamânt, care va înlocui formele traditionale de conducere politica a lumii.

Armaghedonul, mâine

„Imediat dupa ce a devenit Rege, Isus i-a aruncat din cer în zona pamântului pe Satan împreuna cu îngerii lui rai. Din aceasta cauza, începând din 1914, lucrurile s-au înrautatit atât de mult aici pe pamânt. Razboaiele, foametea, epidemiile, cresterea nelegiuirii, toate acestea fac parte din „semnul“ care arata ca Isus domneste si ca acest sistem se afla în ultimele sale zile. În curând, Isus îi va judeca pe oameni, separându-i asa cum un pastor separa oile de capre. Oile sunt cei care se vor fi dovedit supusii sai loiali. Ei vor primi viata vesnica pe pamânt. Caprele sunt cei care vor fi respins Regatul lui Dumnezeu. În viitorul apropiat, Isus îi va distruge pe toti cei asemanatori caprelor. Daca vrei sa faci parte dintre oile lui Isus, trebuie sa dai ascultare mesajului Regatului si sa actionezi în armonie cu ceea ce înveti. Începând din 1914, traim zilele din urma ale acestui sistem rau de lucruri, caci timpul ramas se scurge cu rapiditate si cei care iubesc dreptatea vor supravietui si vor continua sa traiasca pe un pamânt purificat, dupa instaurarea Regatului. La acest fapt vor participa numai 144.000 de crestini care au fost alesi de Dumnezeu, dupa bunul Sau plac, printre ei fiind apostolii si crestinii din primul secol, ca si dintre crestinii fideli Bibliei pe parcursul istoriei. Actualmente, se mai afla pe Pamânt câteva mii de crestini fideli”, se poate citi în materialele informative ale Martorilor lui Iehova. Oricine analizeaza aceste afirmatii nu poate sa nu fie extrem de contrariat ca o astfel de grupare a obtinut în România statutul de cult crestin, fapt care îi confera o serie de avantaje, printre care si finantarea cu bani publici a unor activitati.

Iehovistii, recunoscuti prin încalcarea legii
Decretul-lege 177/1948, care reglementeaza organizarea si functionarea cultelor de pe teritoriul României, prevede ca orice grupare religioasa care doreste sa devina cult trebuie sa depuna o cerere la Ministerul Culturii si Cultelor, în care sa îsi exprime motivele solicitarii respective, precum si o marturisire de credinta (expunere a dogmelor). Un oficial din ministerul sus-amintit ne-a declarat, sub protectia anonimatului, ca iehovistii nu au urmat aceasta cale oficiala. Ei au fost recunoscuti de Curtea Suprema de Justitie, care a obligat Ministerul Culturii si Cultelor sa emita, la randul sau, un document de recunoastere. "Cu alte cuvinte, iehovistii au intrat in legalitate pe usa din dos, comitand de fapt o ilegalitate", ne-a declarat oficialul citat. Mai mult, el a lasat sa se inteleaga ca la mijloc a fost o suma impresionanta de bani. In aceste conditii, Martorii lui Iehova au devenit "cult crestin", desi ei neaga egalitatea Fiului cu Tatal si au o conceptie particulara despre existenta lui Iisus inainte de facerea lumii si dupa ridicarea lui la cer. Mai mult, Iisus nici macar nu ar fi fost rastignit pe o cruce, ci pe un stalp!

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top