Opinii

 Anul acesta se vor finaliza mai multe proiecte în comuna Pantelimon

În ultimii ani, comuna Pantelimon a arătat ca un adevărat șantier, în fiecare sat desfășurându-se ample lucrări de infrastructură. Fie că vorbim despre introducerea de rețele de canalizare sau de apă potabilă, sau de asfaltări și reabilitări de drumuri, Pantelimonul a cunoscut transformări vizibile.
Așa cum ne declara la finalul anului trecut primarul comunei, Vasile Neicu, „în anul 2017 vom finaliza proiectele de introducere a apei și a canalizării în Nistorești și Călugăreni”, lucrări ce sunt realizate în proporție de 95% și care, odată ce timpul o va permite, se vor apropia de sfârșit. În satul Călugăreni se va lucra și la terminarea proiectului stației de pompare a apei și a celei de epurare.

Pe lângă aceste lucrări, vor continua proiectele de asfaltare a străzilor din Pantelimonul de Sus. În paralel, Primăria și Consiliul Local vor suporta din bugetul propriu și construirea căminului cultural din satul Runcu.
De asemenea, anul acesta vor putea demara și lucrările la amenajarea unui Centru After School. Proiectul, în valoare de 325.000 euro, a trecut de prima etapă de selecție urmând ca investiția să primească și o sursă de finanțare prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Conform administrației locale, fosta clădire a CAP din Pantelimon urmează să fie reabilitată și amenajată conform standardelor europene pentru a primi destinația de After School.
Centrul va avea o bibliotecă, un birou, o sală de calculatoare, vestiar, grupuri sanitare, șase camere și o sală unde va fi amplasată centrala termică alimentată cu combustibil solid. De asemenea, copiii se vor bucura de un spațiu de joacă amenajat în curtea centrului, precum și de un parc.
Comuna Pantelimon a derulat în ultimii ani proiecte în valoare totală de 54 de milioane de lei finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Programul Național de dezvoltare Locală (PNDL).

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top