Opinii

Ansamblul Folcloric “Doina Casimcei” reprezintă judeţul Tulcea la “Ziua Floriilor”, din Brăila

Duminică, 8 aprilie se organizează festivalul „Ziua Floriilor” în localitatea Mircea Vodă, din judeţul  Brăila. Festivalul, organizat sub forma unui concurs interjudeţean, se află la ediţia a X-a. „Florii 2012” este desfăşurat pentru eleviii din ciclul primar şi se desfăşoară pe două secţiuni: jocuri populare şi solişti vocali de muzică populară. Obiectivele festivalului sunt următoarele: diversificarea şi amplificarea activităţii cultural-artistice, educaţie estetică; însuşirea valorilor culturii naţionale, colaborare şi respect reciproc; dezvoltarea dragostei pentru artă şi mişcare; realizarea unui cadru adecvat pentru întrecere; schimb de experienţă benefică; depistarea şi promovarea talentelor în arta dansului şi a cântecului popular.

Un articol de Andreea PAVEL
Cristian Andrei LEONTE

Judeţul Tulcea va fi reprezentat de Ansamblul folcloric „Doina Casimcei” din localitatea Casimcea,  avându-l ca profesor coregraf pe Marian Coman, fiul cunoscutului coregraf  Ştefan Coman. Ansamblul a fost înfiinţat în anul 2011 şi iată că doar la un an de înfiinţare reuşeşte să participe la festivaluri şi concursuri în ţară. Cei 46 de dansatori care se deplasează la Brăila vor prezenta folclor muzical – coregrafic din Dobrogea. De asemenea, alături de membrii Ansamblului se vor deplasa şi trei copii solişti vocali ai Ansamblului folcloric „Doruleţul”: Răzvan Poşchină, Ana Elena Gheba şi Steluţa Ciobanu.

Primarul Gheorghe Ţilincă: „Sunt mândru de copii şi de profesorul acestora”

Primarul comunei Casimcea, Gheorghe Ţilincă, ne-a declarat că este mândru de copilaşii care vor participa la eveniment, dar şi de profesorul care îi coordonează şi a cărui ambiţie poate fi observată în rezultatele celor mici: „Le urez succes copiilor, care sunt foarte talentaţi, şi îi aştept cu rezultate bune. Sunt tare mândru de ei şi de faptul că în doar un an de la înfiinţarea ansamblului, acesta a ajuns să participe la concursuri. Un merit deosebit îl are profesorul care îi coordonează, Marian Coman, care este un tip tânăr, priceput, şi foarte ambiţios, drept dovadă fiind însuşi rezultatele echipei. Îi felicit pe toţi şi le ţin pumnii!”, a declarat primarul Gheorghe Ţilincă.

Actualitate

To Top