Politic

Anișoara Radu: Trebuie să simplificăm recunoașterea titlurilor de medic specialist pentru cetățenii din Republica Moldova

Deputatul Anișoara Radu a adresat o întrebare Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, în ședința Camerei Deputaților din data de 10 septembrie, cu privire la recunoașterea titlului de medic specialist pentru cetățenii din Republica Moldova.
Redăm integral textul întrebării:

Stimată doamnă Ministru,

Județul Tulcea se confruntă cu o acută lipsă de medici, atât specialiști, cât și medici de familie.
Am transmis mai multe întrebări la Ministerul Sănătății în care am semnalat problema și am propus diferite metode de rezolvare. Unele dintre acestea se referă la crearea unui proces simplificat pentru recunoașterea titlurilor de medic specialist pentru cetățenii din Republica Moldova sau măcar acordarea posibilității acestora să fie medici de familie.
Situația recunoașterii titlurilor de doctor specialist pentru cetățenii de peste Prut a fost ridicată și de reprezentanții mediului asociativ din Republica Moldova la Forumul românilor de pretutindeni, organizat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. În acest context, am fost sesizată cu problema punctuală a recunoașterii titlului de medic specialist al doamnei Elvira Andon.
Doamna doctor Andon a depus la Ministerul Sănătății dosarul cu numărul 39067 din 08.08.2018. Acest dosar nu a fost soluționat de peste un an de zile.
Doamna Elvira Andon este cetățean român și are reședința în România, are specialitatea de medic chirurg proctolog de peste 31 de ani. De asemenea, a obținut titlul de doctor în anul 2002 și a publicat peste 50 de lucrări științifice de specialitate.
Doamna doctor este dispusă să lucreze în orice instituție medicală din județul Tulcea, inclusiv ca medic de familie.
Având în vedere situația prezentată mai sus, vă solicit să-mi răspundeți la următoarele întrebări:
1. De ce durează atăt de mult soluționarea dosarelor în cadrul comisiei mixte?
2. Aveți în vedere simplificarea procedurilor de recunoaștere, cel puțin pentru cetățenii din Republica Moldova?
3. Care este situația actuală a dosarului depus de doamna doctor Elvira Andon și cât estimați că va mai dura până la soluționarea acestuia?
Vă mulțumesc!

Click aici pentru a vedea documentul 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top