Actualitate

Ample lucrări edilitare în Năvodari. Primarul Chelaru explică etapele unui proiect, de la idee până la implementare

Primăria Năvodari e fectuat în ultima perioadă mai multe lucrări de asfaltare, canalizare, apă, drumuri, amenajare și reamenajare de spații verzi, locuri de joacă sau parcări.

Doar în luna noiembrie, au fost efectuate următoarele lucrări:

asfaltare și amenajare parcări în zona blocurilor E


lucrări de infrastructură în zona de litoral Mamaia Nord
lucrări de infrastructură (canalizare, apă, drumuri și trotuare) în noul cartier Midia Sat.
– amenajarea de noi parcări pentru blocurile C1, C2 și C3 și modernizarea traseelor pietonale

– ample lucrări pentru reabilitarea spațiilor verzi, refaceri alei și aranjamente ornamentale din plante, refacerea sistemului de irigații și montarea de rulouri de gazon și mobilier urban-în Parcul Central

lucrări infrastructură (canalizare, apă, drumuri și trotuare) noul cartier Midia Sat
– lucrări de reabilitare și reconfigurare zona străzii Crinului: locuri de parcare, spații verzi și trotuare
– lucrări îngrijire spații verzi și parcuri
– lucrări mentenanță mobilier urban și locuri de joacă

– în locul de joacă din Țara Piticilor s-a turnat placă de beton peste care se va monta covor cauciucat pentru protecția copiilor. Vor fi înlocuite ansamblurile și echipamentele de joacă și se va amenaja zonă cu aparate de fitness urban pentru adulți.

– amenajarea de noi spații verzi în zona Penny, a fost construit un nou sistem de irigații și se va pune gazon verde.

– modernizarea sistemului de distribuție a agentului termic în oraș. Investiția vizează înlocuirea conductei de alimentare cu agent termic la blocurile F1-F5 și FC1-FC5, pe o lungime de aproximativ 30 metri. Conductele, vechi de aproape 40 de ani, creau probleme în furnizarea căldurii către populația din zonă, așa că s-a luat decizia înlocuirii lor.

– lucrări de amenajare a trotuarului dintre Blocul M1 și Piața Agroalimentară Alfa Beta
– lucrări de reabilitare și reconfigurare zona străzii Crinului: locuri de parcare, spații verzi și trotuare. Zona Crinului nu a mai fost reabilitată de 40 de ani și prin aceste lucrări Primăria Năvodari își propune să crească gradul de confort al locuitorilor din acest cartier.

– amenajarea unui nou spațiu verde, amplasat între Spital și Blocul 51, pe un teren în suprafață de aprox. 2000 mp. În prima etapă, terenul va fi igienizat, se vor desființa garajele, gardurile metalice, iar vegetația și copacii uscați vor fi eliminați. De asemenea, se va construi sistem de irigații, pentru ca la final să se monteze gazon pe întreaga suprafață. Totodată, în funcție de finalitatea discuțiilor cu UPU, aici ar putea fi amenajat și heliportul care să deservească Spitalul Năvodari și să faciliteze transportul pacienților în stare gravă, pe cale aeriană, către alte unități medicale.

Primarul Chelaru le răspunde contestatarilor

Cu toate că utilitatea acestor lucrări este evidentă, au existat voci care l-au atacat pe primarul Florin Chelaru că le execută din motive electorale. Primarul orașului Năvodari a reacționat într-o postare pe Facebook și a explicat care sunt etapele juridice și birocratice pe care trebuie să le parcurgă un proiect, de la idee până la implementare:

Mă bucură să văd interesul mare stârnit de faptul că Primăria Năvodari derulează lucrări în multe zone din oraș. Că vorbim de infrastructură, spații verzi, reamenajare sau construcții, proiectele sunt în derulare și vor urma multe altele.

Ceea ce nu înțeleg este ipocrizia unora: că de ce se face acum, că se îngrașă porcul în Crăciun, că primarul se află în campanie electorală… Aceiași oameni care în ultimii 2-3 ani mă acuzau că fac proiecte doar pe hârtie și nu sunt implementate. Acum țipă ca din gură de șarpe că se lucrează în Năvodari…

Oameni buni, proiectele nu se fac de pe o zi pe alta. În cel mai fericit caz, durează ani de zile, ca să spun că unele nu văd niciodată lumina zilei din cauza lipsei banilor sau a diferitelor piedici birocratice.

Majoritatea proiectelor care sunt în derulare astăzi au fost concepute acum 3 ani. Pare facil să întocmești un proiect, dar mult mai greu e să identifici sursele de finanțare, să fie declarat eligibil, să treci de evaluările organismelor europene (în cazul proiectelor europene). După aceste etape, urmează perioada de contractare, organizarea de licitații, contestații, obținerea de avize etc. În cel mai fericit caz, aceste proceduri durează 2-3 ani.

Deci, celor care cred că se lucrează în Năvodari pentru că se apropie campania electorală le doresc răbdare și înțelepciune. Lucrurile nu se fac peste noapte, iar cei care susțin contrariul sunt simpli demagogi!”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top