Politic

Amendamentele PNL la proiectul de buget al municipiului Constanța pe anul 2020

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, vorbește despre amendamentele aduse de consilierii locali municipali ai Partidului Național Liberal la proiectul de buget local înaintat spre consultare publică de primarul Decebal Făgădău. Parlamentarul atrage atenția că bugetul în loc să fie construit pentru dezvoltarea Constanței și să prevadă investiții în sănătate, sport, etc, acesta prevede „măsuri populiste cu vădită tentă electorală”.

„PNL Constanța a luat act cu îngrijorare de propunerea de buget înaintată spre consultare publică de primarul Decebal Făgădău, care sacrifică, pentru al patrulea an la rând, investițiile și dezvoltarea Constanței în favoarea măsurilor populiste cu vădită tentă electorală.
În acest sens, PNL Constanța, prin intermediul consilierilor locali municipali, au depus o serie de amendamente la proiectul de buget local în încercarea de a mai salva ce se mai poate din mâinile acestei administrații dezastruoase.
În primul rând, cerem investiții serioase în Sănătate. Este nevoie de fonduri suplimentare pentru reabilitarea și modernizarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Dacă domnul Decebal Făgădău a prevăzut doar 700.000 lei pentru lucrări curente de întreținere, în situația în care unitatea medicală se află în categoria 5 de acreditare (spitalul Penitenciar Poarta Albă este în categoria 3), PNL solicită alocarea urgentă de sume pentru: construirea unui spațiu pentru aparatura performantă achiziționată și neexploatată; înființarea unui laborator de cercetare pentru boli infecțioase și dotări aferente care să crească performanța actului medical.
PNL militează pentru finanțarea Sportului, dar prin asta înțelegem în primul rând investiții în copiii noștri și în baze sportive noi și moderne. În ultimii 2 ani Făgădău a alocat 50 milioane lei pentru cluburile sportive private, iar anul acesta mai prevede încă 27 milioane lei, bani care nu se văd în niciun mod în viața orașului. De aceea, solicităm reducerea alocărilor bugetare către cluburile sportive private și finanțarea construirii unei săli de sport pentru Liceul Traian, construirea unei săli de sport pentru Școala nr.37 și construirea unei săli de sport pentru Școala nr.18. Tot din aceste fonduri, solicităm premierea elevilor premiați la olimpiadele și concursurile școlare naționale și internaționale cu suma de 10.000 lei/elev.
De asemenea, am propus alocarea sumelor necesare pentru implementarea proiectelor depuse anterior de consilierii PNL: reabilitarea scărilor de acces spre plaja Modern; recondiționarea și modernizarea pasajului subteran de la Gară; construirea unei pasarele pietonale peste calea ferată între cartierul Faleză Sud și Km 4-5.
Alte amendamente propuse se referă la finanțarea următoarelor proiecte:
• Introducerea unui sistem pentru subvenționarea serviciilor efectiv prestate de către CT Bus (în prezent se alocă subvenții în masă pentru transportul în comun, indiferent de câți și cum folosesc în mod real aceste servicii subvenționate)
• Alocarea sumelor necesare cofinanțării pentru proiectul privind Creșterea eficienței energetice
• Construcția de platforme subterane cu containere, similare proiectului Primăriei Cluj-Napoca
• Alocarea unei sume cu 25% mai mari pentru toaletarea copacilor și întreținerea spațiilor verzi
• Alocarea sumelor pentru finalizarea registrului spațiilor verzi
• Bugetu participativ – alocarea sumei de 14 milioane lei pentru 20 de proiecte selectate din propunerile cetățenilor
• Finalizarea lucrărilor pe str. Unirii și piața Filipescu
• Asfaltarea străzilor: Micșunelelor, Rozelor, Intrarea Ion Ursu, Prelungirea Câmpinei
Sperăm ca atât primarul Decebal Făgădău, cât și colegii consilieri de la celelalte formațiuni politice să înțeleagă necesitatea acestor proiecte pentru constănțeni și Constanța”, a declarat Bogdan Huțucă.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top