Politic

Alexandra Barbu (Forța Dreptei): PSD-PNL, între lupta mimată împotriva păcănelelor și acatiste

Vicepreședintele filialei municipale Forța Dreptei Constanța, Alexandra Barbu, spune că PSD și PNL ar mima o luptă împotriva industriei jocurilor de noroc. Ea susține că totul ar fi de fapt un tertip prin care cele două partide aflate la guvernare vor să obțină bani în plus la bugetul de stat precum și alt fel de  avantaje în viitorul an electoral.

Iată ce a declarat vizavi de acest aspect Alexandra Barbu:

“PSD – PNL: între lupta mimată împotriva păcănelelor și acatiste! Au existat, și sigur vor mai exista, perioade încărcate de ridicolul celor de la guvernare. Sănătosul simț al umorului românesc ne-a ajutat, de cele mai multe ori, să le depășim.

Se întâmplă uneori să existe și perioade în care umorul nu mai face față și nu mai este o sursă de protectie. Noi rămânem cu umorul trist, iar ei – guvernanții – cu șmecheria și cu portbagajele doldora cu bani.

Trăim o astfel de perioadă. Ipocrizia, lașitatea și micimea celor de la guvernare sunt deja prea greu de suportat. Agenda publică este acaparată într-un mod grotesc de așa numita luptă a PSD-ului cu păcănelele..

De fiecare dată când PSD-iștii vorbesc mult și apăsat despre o problemă este clar că aceasta nu se va rezolva. Ei nu caută cu adevărat soluții, nu credem că și-au propus vreodată. Dacă și-ar fi propus, rezolvau problema de anul trecut, iar ca să vă dovedesc asta fac un mic recurs la memoria colectivă:

– În iulie 2022, Guvernul Ciucă (cu dl. Câciu de la PSD în funcția de ministru de Finanțe ) a emis Ordonanța 15/2022 de modificare /completare a OUG77/2009. S-au modificat/completat prevederi cu referire la taxele aferente licențelor de organizare a jocurilor de noroc. În concluzie : Aveau nevoie de bani…

– În noiembrie 2022, apare legea 326/2022, tot de modificare/completare a OUG 77/2009 cu asigurarea unei baze de date. Va aduceți aminte? Avocatul Poporului s-a sesizat pe încălcarea GDPR (datele cu caracter personal).

– În septembrie 2023, Marcel Ciolacu, PSD-istul șef, vine să spună că, în sfârșit, se va termina cu șmecheria (!?) și va modifica activitatea păcănelelor reglementată din 2009, după ce în 2022, cu ministrul lui la Finanțe NU a făcut nimic.

Din câte încercări reușiți să faceți asta, domnule Ciolacu? Alfred Simonis, noul șef al Camerei Deputaților, corelează mai greu, așa-i?

Ghinion. Noi, Forța Dreptei, alături de toți românii care nu se lasă manipulați de un Guvern incompetent, ne prindem mai repede! Aveți nevoie disperată de bani la buget și încercați să băgați sula în coastele celor cu afaceri în zona jocurilor de noroc.

Dacă vă păsa într-adevăr de nocivitatea unor astfel de jocuri, ați fi implementat politici sociale cu scopul de a-i ajuta pe cei dependenți. ZERO interes însă în zona asta, la fel cum ZERO este interesul dvs. de a „închide” păcănelele. Vreți doar să le creșteți taxele sau să-i faceți sponsori electorali și nu știți cum să le spuneți.

Ne sperie incapacitatea celor de la guvernare. Ne intrigă modul superficial în care aleg să discute despre problemele grave ale economiei sau societății romanești. Ne dezgustă lejeritatea cu care PNL-ul a ales să renunțe la principiile liberale. 1% impozit pe cifra de afaceri? Rușine să vă fie!

PSD-ul „se bate” în reprize cu păcănelele (pun pariu pe-o remiză), în timp ce PNL-ul de azi dă acatiste pentru conservarea numărului de mandate. Nu cereți mai mult de la ei pentru că doar de atât sunt capabili!

Merităm mai mult și mai bine decât ce avem acum! Merităm soluții şi adevăr!”

(Sursa foto – Facebook/Forta Dreptei Constanța)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top