Opinii

Aerodromul Tuzla, prima şcoală privată de aviaţie la standarde internaţionale acreditată în România

Începând cu data de 28.01.2009, Regional Air Services – companie care operează pe aerodromul Tuzla din Judeţul Constanţa a fost împuternicită să funcţioneze ca Organizaţie de Instruire pentru Zbor – de către Autoritatea Aeronautică Civilă din România (AACR), devenind, astfel, prima şcoală privată de aviaţie care funcţionează la standarde internaţionale din România.

Un articol de Sebastian TARCEA, Andreea PAVEL

Certificatul care validează existenţa şcolii de aviaţie Regional Air Services aprobă oficial lansarea cursurilor PPL(A), CPL(A) modular, IR(A) modular, ATPL (A) – curs la distanţă, Class Rating SEP (Land), Class Rating MEP (Land), FI(A), CRI(SPA) si IRI(A).

Pentru cursurile şcolii de zbor, Regional Air Services va folosi o flotă formată din aeronavele: Diamond DA – 20 Katana (VFR), Diamond DA-40 TDI (IFR), Piper PA-34-200T. Seneca II (IFR), Diamond DA-42 (IFR), care vor opera la Tuzla, la Strejnic (Ploieşti) şi pe aerodromurile AIP din România.

După ce, pe data de 7 aprilie 2009, Raymond Benjamin – Secretar General al Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale şi Cătălin Cotruţ – şeful reprezentanţei României la ICAO au vizitat aerodromul Tuzla, şcoala de zbor Regional Air Services a primit şi aprecierile autorităţilor româneşti ale aviaţiei civile pentru efortul depus pentru organizarea activităţii la înaltele standarde care guvernează marile şcoli de aviaţie din lume. La aceeaşi dată, domnii Raymond Benjamin şi Cătălin Cotruţ au lansat, în cadrul programelor SSP/SMS, o serie de cursuri de specializare, la care participă şi angajaţi ai aerodromului din Tuzla.

Companie full service în aviaţia generală, Regional Air Services este primul aerodrom privat din România şi prima şcoală privată de pilotaj (PPL (A)). Acreditarea secţiunii ATPL (A) reprezintă o recunoaştere a nivelului de profesionalism de care dă dovadă echipa de la Tuzla.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top