Actualitate

A treia ediție a Festivalului Dapyx de la Medgidia începe azi

Astăzi, 2 mai, se va da startul celei de-a treia ediții a Festivalului de Jocuri și Reconstituiri Istorice – DAPYX desfășurat în municipiul Medgidia, pe Stadionul Iftimie Ilisei.
Începând cu ora 18.00, focul ceremonial al festivalului va fi aprins de organizatori, iar membrii asociațiilor de reconstituiri istorice implicate vor defila pe arterele principale ale orașului.

La această inedită paradă vor participa peste 270 de luptători antici și medievali, cavaleri, gladiatori, războinici daci, legionari romani, vikingi, cavaleri templieri, otomani, dorobanți, soldați germani cât și soldați din Primul Război Mondial.

Asociațiile de reconstituiri istorice participante promovează și încurajează reconstituirea istorică la un înalt nivel de profesionalism și autenticitate istorică, redând cât mai fidel cu putință viața civilă și militară a diferitelor perioade istorice.

Având ca scopuri principale educarea publicului, și în special a tinerei generații, în spiritul respectului față de trecut dar și cunoașterea momentelor importante ale istoriei naționale și universale, asociațiile participante vor desfășura și activități cultural-educative, în taberele special amenajate, pe toată durata desfășurării Festivalului de Jocuri și Reconstituiri Istorice – DAPYX.

Traseul paradei: plecare din poarta Stadionului Iftimie Ilisei, din str. Poporului – str. Rahovei – str. Tineretului – Str. Decebal – str. Tudor Vladimirescu – Str. Republicii – Str. Poporului – acces Poarta Stadion Municipal.

Asociațiile de reconstituire istorică participante la eveniment:
1. Asociația Culturală Tomis din Constanța împreună cu colaboratori din grupul 
din Medgidia și Asociația „Edelweiss Ost” din București;
2. Asociația Cavalerul Danubian din Craiova;
3. Truverii;
4. Asociația Amicii Muzeului din Zalău;
5. Asociația Grupul de Reconstituire Istorică Terra Ultrasilvana din Brașov;
6. Asociația Tradiția Militară din București;
7. Asociația Castrum Novis din Sibiu;
8. DVX Anticae din Bulgaria;
9. Mos Maiorum Ulpiae Serdicae din Bulgaria;
10. Ordinul Cavalerilor de Mediaș;
11. Cavaleria teutonă;
12. Vulturii din Țara Calatei;
13. Asociația Enciclopedia Dacică din Alba Iulia;
14. Asociația Tradiții Ostășești din București;
15. Grupul de dans „Balkandzhiyche” din Bulgaria;
16. Asociația Astra Dobrogeană;
17. Asociația Dobrogea Străbună;
18. Cercetașii marini din Constanța și Medgidia.

Programul detaliat: www.dapyx-medgidia.ro

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top