Actualitate

A renăscut Festivalul Mamaia, evenimentul emblematic al litoralului românesc

Mamaia, cea mai cunoscută și iubită stațiune de pe litoralul românesc, a cunoscut în acest final de săptămână strălucirea zilelor sale de glorie. După o pauză de 11 ani, cel mai îndrăgit și așteptat evenimentul de muzică ușoară s-a întors, pentru a sărbători ediția sa jubiliară, cea de-a 60-a. Miile de spectatori care au umplut Piațeta Perla au retrăit cu melancolie șlagăre cunoscute și au fost martori la renașterea unui simbol muzical și cultural emblematic.

Cele mai familiare hituri ale muzicii ușoare românești au răsunat în trei seri de spectacol absolut și au dus publicul într-o călătorie în trecut, printr-un repertoriu vast, care cuprinde istoria ultimilor 60 de ani ai stațiunii. Alături de vedetele muzicii ușoare românești, evenimentul a adus pe scena sa legendară și vocile cele mai promițătoare ale noii generații, o armonie perfectă între trecut și prezent.

Ediția de gală a Festivalului de muzică pop a readus în atenție zilele în care Mamaia era nu doar un punct de reper turistic, ci și un centru cultural vibrant. Prin aducerea acestor evenimente în prezent, stațiunea devine din nou, pe lângă cea mai căutată destinație de vacanță din România, și un spațiu în care arta, istoria și turismul se contopesc armonios.

Organizatorii și susținătorii promit că, începând cu anul viitor, festivalul va avea un loc permanent în agenda evenimentelor din Mamaia, reafirmându-se ca punctul central de atracție de-a lungul litoralului în ultimele zile ale lunii august. Astfel, cea mai emblematică manifestare artistică românească va redeveni punctul central cultural al stațiunii, atât pentru turiști, cât și pentru locuitorii din Constanța, indiferent de vârstă sau generație.

„Este vital pentru Mamaia, stațiunea cu cea mai bogată istorie de pe litoralul românesc, să își păstreze reperele culturale. Festivalul de Muzică Ușoară este mai mult decât un eveniment muzical, este o parte din spiritul și eleganța stațiunii. Ne bucurăm nespus de această nouă pagină a poveștii sale fascinante și suntem determinați să asigurăm continuitatea acestui eveniment în fiecare an, de acum înainte.”, spune George Măndilă, președintele OMD Mamaia-Constanța.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top