Politic

PSD acuză USR că a devenit partidul „Alături de penali în funcții publice”

În lipsa unei reacții politice după începerea urmăririi penale împotriva primarului Sectorului 1, USR a devenit oficial un partid „Alături de penali în funcții publice”. În mai multe rânduri, reprezentanții acestei formațiuni au afirmat că un om politic devine „penal” când este declanșată urmărirea penală împotriva sa, ceea ce impune retragerea acestuia din funcția pe care o deține, astfel încât „să-și demonstreze nevinovăția” în procesul penal, fără a afecta credibilitatea instituției pe care o reprezintă, transmite PSD printr-un comunicat de presă.

PSD le reamintește liderilor USR că anterior au susținut că sancțiunile politice în privința penalilor din partid, inclusiv în cazul Clotilde Armand, se vor lua atunci când va începe efectiv urmărirea penală împotriva acestora.

CĂTĂLIN DRULĂ, 8 noiembrie 2022: „Nu o suspendăm din partid pe Clotilde Armand pentru că nu are un dosar penal în care să fie pusă sub urmărire penală”.

DAN BARNA, 10 noiembrie 2022: „Nu avem niciun motiv să nu o susținem pe Clotilde Armand. Astăzi vorbim de niște sesizări. Nu vorbim despre dosar penal, despre urmărire penală”.

CRISTIAN SEIDLER, 14 noiembrie 2022: „De ce să plece de la primărie Clotilde Armand? S-a declanșat urmărirea penală?”

„Da, stimați lideri ai USR, s-a declanșat urmărirea penală împotriva colegei voastre de partid. Acum este oficial <un penal în funcții publice>. Iar potrivit propriilor voastre standarde, pe care v-ați construit platforma politică, penala Clotilde Armand trebuie să plece și din partid, și de la primărie!”, se mai arată în comunicat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top