Actualitate

A fost turnată fundaţia primului bloc de locuinţe pentru medici din Hârşova

Primăria Hârşova anunţă că Proiectul „Construirea de locuințe pentru specialiștii din sănătate” se află în graficul stabilit (a fost finalizată turnarea plăcii la cota zero, fundația blocului la cota -2,10m), urmând ca blocul să fie finalizat în luna august 2019. Construcția propusă este structurată astfel: două apartamente cu o cameră, 9 apartamente cu două camere și 5 apartamente cu trei camere.

Orașul Hârșova și-a propus, în contextul nevoii generale de a asigura locuințe pentru specialiștii din sănătate care își desfășoară activitatea profesională în Spitalul Teritorial Hârșova, să le asigure spații locative, pentru a nu mai fi nevoiți să facă naveta din alte localități. Tinerii specialiști din sănătate fac în prezent naveta de la: Constanța, Slobozia, Cernavodă, Medgidia și chiar din București, deoarece autoritatea publică locală nu dispune de apartamente libere pe care să le pună la dispoziția lor. Acest inconvenient periclitează desfășurarea actului medical în condiții optime mai ales în sezonul rece când, din cauza intemperiilor (înzăpezirilor), cadrele medicale nu pot ajunge în Hârșova. Medicii navetiști care lucrează în spitalul din Hârșova au solicitat autorității publice locale asigurarea unor locuințe serviciu, dar din păcate cererile nu au putut fi onorate din cauza lipsei de unități locative”, a declarat primarul Viorel Ionescu.

Conform memoriului justificativ, prin asigurarea locuințelor tinerilor specialiști din sănătate, se va diversifica gama de servicii oferite de spital prin îmbunătățirea și modernizarea continuă serviciilor, în pas cu nevoile pacienților și evoluția științei medicale.

Se va realiza asigurarea actului medical în condiții optime în Spitalul Orășenesc Hârșova, având certitudinea realizării unui fond de locuințe pentru specialiștii din sănătate care desfășoară activitatea în comunitatea locală. Lucrările de execuție vor permite crearea unor noi locuri de muncă, atât pentru forța de muncă necalificată cât și pentru specialiștii din domeniul medical.

Se are în vedere crearea unei strânse legături între societățile de proiectare, de construcții și cele care asigură administrarea și întreținerea, astfel încât locuințele realizate în cadrul proiectului să poată fi exploatate în deplină siguranță și la o calitate satisfăcătoare.

Deși problema locuințelor pentru specialiștii din sănătate nu este una nouă, oportunitatea rezolvării acesteia s-a conturat definitiv de curând, în sensul în care a fost găsit un teren liber de sarcini în Domeniul public al orașului Hârșova, la limita căruia se află toate rețelele necesare bunei funcționări a obiectivului și la care acesta poate fi racordat.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top