Actualitate

A fost delegat serviciul de transport public de persoane în județul Constanța

Anul trecut, în toamnă, președintele CJC, Mihai Lupu, a semnat contractele de delegare a serviciului de transport public de persoane prin curse regulate în județul Constanța. Pentru cele opt grupuri de trasee, stabilite după realizarea studiului de trafic și oportunitate, au fost acordate contracte transportatorilor prin intermediul unei licitații privind delegarea serviciului de transport public de persoane.

 Delegarea acestui serviciu a necesitat o amplă analiză a documentației necesare, a regulamentului și a caietelor de sarcini privind transportul public de persoane.

 Au existat dezbateri cu specialiștii și cu reprezentanții UAT-urilor din județul Constanța pentru a asigura eficiența, siguranța și confortul pentru cetățeni, precum și accesibilitatea financiară a serviciului. Transportatorii care au primit delegarea serviciului de transport public de persoane trebuie să respecte graficele stabilite și capacitatea de transport a autovehiculelor pe care le operează.

În același timp, Consiliul Județean Constanța, în calitate de instituție contractantă, va interveni în cazul în care se constată că frecvența și orarul curselor, calitatea serviciilor sau numărul stațiilor nu corespund nevoilor cetățenilor.

Acest program a fost proiectat pentru a acoperi transportul județean și nu poate satisface nevoile transportului local, care îi revin UAT-urilor. Înțelegând aceste probleme, Consiliul Județean Constanța va face modificări ale graficelor pentru a se potrivi mai bine cu nevoile de transport ale navetiștilor, inclusiv ale elevilor.

Toate informațiile privind transportul public de persoane din județul Constanța, inclusiv operatorii de transport, graficele și programul curselor, pot fi consultate pe site-ul oficial. De asemenea, cetățenii sunt invitați să sesizeze Consiliul Județean Constanța cu privire la orice probleme sau situații neplăcute legate de transportul public la următoarea adresă: Bulevardul Tomis nr.51, cod postal 900725 – camera 345, sau la +40.241.488.455 (luni – joi 08:00 – 16:30, vineri 08:00 – 14:00), e-mail: [email protected]

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top