Ştiri

Zilele Oraşului Hârşova, motiv de scandal în Consiliul Local

Conu’ Chiriţă îl sabotează pe Nădrag

Fostul primar al oraşului Hârşova, Ionel Chiriţă, face tot ce-i stă în putere ca să pună piedici actualei administraţii a oraşului.

Un articol de Ştefan Doru COPOŢ

 

Conflictul dintre Chiriţă şi primarul Tudor Nădrag are la bază frustrarea fostului edil al Hârşovei că a pierdut alegerile în faţa lui Nădrag. Cu un scor de maidan, Chiriţă a pierdut scaunul pe care credea că şi-l va fi păstrat sub imensul fund pentru toată viaţa. Dată fiind conjunctura nefastă a pierderii alegerilor, Chiriţă şi-a zis că singura lui posibilitate de a nu se pierde în anonimat ar fi să se transforme în bufonul oraşului. Acest lucru i-a ieşit din prima, având un succes mai mare ca în alegeri, imaginea de bufon reieşind din aproximativ toate şedinţele de consiliu local în care acesta se opune cu vehemenţă tuturor proiectelor de dezvoltare ale oraşului. Ultimul act celebru al piesei jucate de Chiriţă în rolul de simplu consilier local este cel legat de organizarea Zilelor Oraşului Hârşova. Printr-un mesaj difuzat pe postul local de televiziune prin cablu din Hârşova, Ionel Chiriţă îl acuza pe primarul Tudor Nădrag de faptul că nu mai doreşte organizarea acestei acţiuni. În perioada mandatelor lui Chiriţă, Zilele Oraşului Hârşova se organizau în perioada 11-16 septembrie a fiecărui an. Pompoasele festivităţi sugeau din bugetul administraţiei locale sume imense, un simplu exemplu fiind cel de anul trecut când pentru Zilele Hârşovei, Chiriţă a cheltuit o sumă de peste 800 de milioane de lei.  Cu prilejul acestor manifestări, fostul edil avea ocazia să epateze în faţa mai marilor săi şefi din PNL, cum au fost de exemplu anul trecut prezenţa la Hârşova a premierului Tăriceanu, sau a lui Cristian (Troacă) David, ministrul de interne. Cum de altfel, acum când a fost scos din jocul politic al primăriei Hârşova, obedienţa sa pentru şefi l-a transformat şi pe el într-un şef mai mic -vorba celor de la Paraziţii- fiind acum consilierul personal al lui Troacă, pardon David.

„Liniştea Hârşovei cu jandarmi se ţine”

Gestul virtual al lui Chiriţă a fost însă demontat de actualul primar Nădrag. Tot pe aceeiaşi cale, virtuală, Nădrag a postat un răspuns provocării lui Chiriţă. Nădrag a specificat că nu a suspendat organizarea Zilelor Hârşovei, ci a amânat doar data festivităţilor, în speţă pentru datele de 3, 4 şi 5 octombrie. Nădrag spune că data aleasă de el este mult mai potrivită pentru Hârşova şi hârşoveni, mai ales că festivităţile vor coincide cu Zilele Recoltei. Din punctul de vedere al unor localnici această potrivire de date este binevenită, deoarece la acel moment oamenii vor avea ce şi mai ales cu ce să sărbătorească. Fiind octombrie, vor fi şi vin, şi must, şi multe alte produse  de sezon. La un simplu calcul privind cheltuielile pentru Zilele Oraşului Hârşova, bugetul ar fi mai puţin de jumătate pe cât cheltuia Chiriţă în anii lui de glorie.  Cum în perioada decisă de Nădrag va fi susţinută sărbătoarea hârşovenilor, acesta se aşteaptă ca oamenii fostului edil să facă tot ce le stă în putinţă să strice festivităţile. Pentru acest lucru şi mai ales că nu mai are încredere în poliţia locală care pare a fi aservită fostului primar Chiriţă, Nădrag a propus înfiinţarea unei grupări de jandarmi în oraş. Asta cu condiţia ca jandarmii din această grupare să fie detaşaţi ori din alte oraşe, ori din alte judeţe, pentru ca în acest mod să nu poată fi influenţaţi sau „dirijaţi” de găştile politice ale locului.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top