Opinii

Ample proiecte de infrastructură la Tuzla

Primăria din localitatea Tuzla continuă lucrările începute în luna aprilie a acestui an la reţeaua de canalizare pe străzile Farului, Costineştiului, Mecanizării şi Lalelelor.

 

Un articol de Sebastian TARCEA

Termenul de execuţie este noiembrie 2008, iar până în prezent au fost finalizate 40% din lucrări. Au fost terminate şi lucrările la reţeaua de alimentare cu apă din zona Castel, pe o distanţă de 3,8 kilometri. Consiliul Local Tuzla a elaborat studii de fezabilitate referitoare la modernizarea şi asfaltarea drumurilor comunale şi reabilitarea Căminului Cultural din localitate. Pe baza măsurii 322, din Planul Naţional de Dezvoltare Rurală, în luna octombrie a acestui an, comuna ar putea primi finanţare pentru cele două obiective. A fost actualizat şi Planul de Urbanism General, astfel va fi extins terenul intravilan din zona lacului Techirghiol cu 120 de hectare, în zona mării cu 80 de hectare, înspre Aeroportul Tuzla cu 20 de hectare, iar spre turnul de televiziune cu 116 hectare. Cu sprijinul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, Administraţia Locală din comuna Tuzla va construi în zona centrală un bloc cu trei etaje, iar în zona castelului de apă două blocuri. Cele trei construcţii vor pune la dispoziţia tinerilor, 96 de unităţi locative. Primarul Constantin Micu va demara şi un proiect pentru construcţia unei grădiniţe – creşă cu orar prelungit. Lucrările pentru unitatea de învăţământ preşcolar vor fi finanţate cu bani de la Consiliul Judeţean Constanţa. Un alt demers al primăriei Tuzla se referă la amenajarea de spaţii verzi. În zona Căminului Cultural, în zona inundabilă şi în zona şcolii, va fi construit câte un parc. Suprafaţa totală a celor trei construcţii este de 7000 mp, iar valoarea investiţiei se ridică la 900.000 RON. 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top