Opinii

Două zile de sărbătoare dedicate „Zilelelor Recoltei” la Cumpăna

Așa cum ne-a obișnuit deja, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gaju, alături de Consiliul Local au organizat și anul acesta cu mare fast Festivalului Internațional „Rodul Pământului – Zilele Recoltei la Cumpăna”.  În perioada 13-14 septembrie 2014, pe stadionul din localitatea Cumpăna, s-a desfășurat cea de-a XII-a ediţie a Festivalului sus menționat.

Festivalul Internaţional „Rodul Pământului – Zilele Recoltei la Cumpăna” este un eveniment dedicat pământului, gastronomiei româneşti şi internaţionale, bogăţiei etnografice şi folclorice, la care au participat reprezentanți ai mai multor regiuni turistice ale României, precum şi invitaţi din Bulgaria, Grecia, Israel, Turcia şi Moldova. Standurile cu produse tradiţionale alături de atelierele de gastronomie şi expoziţiile de animale şi păsări au prezentat publicului o parte din obiceiurile tuturor zonelor etnografice ale ţării, dar şi din tradiţiile ţărilor vecine. De asemenea, invitații și-au putut achiziționa legume și fructe comercializate la preț de producător și au putut degusta plăcintă dobrogeană, produse din bucătăria turcească și lipovenească.
Prezenți la eveniment au fost și reprezentanți ai administrației publice centrale, ai Ministerului Agriculturii, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Constanţa, Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie si Agricultură Constanţa, Instituţia Prefectului Judeţului Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa. Mai mult, la eveniment au participat și prestigioase firme din domeniile: agricultură, industrie alimentară, construcţii de maşini, dar și producători agricoli din Cumpăna, din judeţul Constanța si din întrega ţară.
Ca urmare a încheierii acordului de cooperare între Congresul Autorităților Locale din Republica Moldova (CALM) și Asociația Comunelor din România (ACoR), la eveniment au fost prezenți atât reprezentanți ai comunelor înfrățite cu localitatea Cumpăna cât și o delegație de 40 de primari din Republica Moldova. De asemenea, comuna Cumpăna a deschis porțile implementării proiectelor transfrontaliere, prin parteneriatele încheiate cu autoritățile locale din orașul Edremit Turcia și municipalitatea Dobrich din Bulgaria, ai căror reprezentanți au fost prezenți la evenimentul din acest week-end. Momentele artistice au fost asigurate de ansambluri folclorice din județele Maramures, Arges, Prahova, Dâmbovița, Cluj, Olt, Botoșani, Călărași, Tulcea și Constanța, precum și de interpreți consacrați de muzică populară romanească. Duminică, începând cu ora 15:00, a avut loc un spectacol omagial In Memoriam Liviu Vasilică.
        
Manifestări cu ocazia începerii noului an școlar        
    
Începutul unui nou an școlar reprezintă un moment important atât pentru elevi, părinți, dascăli cât și pentru întreaga comunitate locală, astfel, astăzi 15 septembrie a.c. începând cu ora 11:00 la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”, va avea loc sfințirea școlii oficiată de Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna, în colaborare cu Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”, Grădinița Florilor și Grădinița Sf. Maria vă invită să participați la deschiderea anului școlar 2014-2015, în ziua de 15 septembrie. Păstrând tradiția anilor anteriori, manifestările vor fi deschise de către Administrația Publică Locală alături de reprezentanți ai Administrației Publice Județene și ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța și vor începe cu slujbe religioase oficiate de preoții din localitate.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top