Actualitate

Expoziţia „160 de ani de la Unirea Principatelor Române”, la Muzeul de Istorie din orașul Tulcea

La Muzeul de Istorie și Arheologie din parcul Monumentului Independenței, a avut loc joi, 14 noiembrie 2019, vernisajul expoziţiei „160 de ani de la Unirea Principatelor Române” și o prezentare de carte „Dobrogea, edificii cu mozaic – credinţa, cultura, cetatea”. La dublul eveniment organizat de Institutul de Cercetări Eco Muzeale Gavrilă Simion, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Dobrogei, au participat vicepreședinții Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani și Petre Badea, prefecții Lucian Furdui și Dumitru Dan Jeacă, administratorul public al județului Constanța, Mirela Florența Matichescu și deputatul Mirela Furtună.

„După depunerea de coroane, avem aici, la Muzeul de Istorie, o expoziție de fotografie cu obiecte personale ale lui Alexandru Ioan Cuza și Mihail Kogălniceanu și mulțumim pe această cale Muzeului de la Galați. Este nevoie de aceste expoziții, pentru că eu fac parte din generația care a învățat altă istorie. Noi nu am învățat de Carol, de Ferdinand, de Regina Maria, istoria era scrisă de comuniști, de ei pentru ei. Aceste fotografii sunt parte din istorie, iar copiii trebuie îndemnați să vină aici pentru a vedea aceste fragmente de istorie. Concomitent cu această expoziție avem și o lansare de carte, despre mozaicul dobrogean, respectiv ce înseamnă multitudinea etnică a Dobrogei.

Teritoriul dintre Dunăre şi Mare un exemplu de convieţuire armonioasă.  De aceea salutăm iniţiativa Asociaţiei Eurocult din Constanţa, care a adus în prim plan mozaicul demografic regional prin proiectul “Dobrogea, edificii cu mozaic – credinţa, cultura, cetatea”!“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

Expoziția de la Muzeul de Istorie și Arheologie este organizată prin grija Institutului de Cercetări Eco-Muzeale din Tulcea şi a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” din Galaţi, având în prim plan momentul istoric de la 1859, când Moldova şi Ţara Românească au luat decizia să se unească sub sceptrul unui singur domnitor – Alexandru Ioan Cuza.  

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top