Exclusiv

1. Magia – Arta pierduta: Un ghid simplu pentru a invata pas-cu-pas magie

Toti am auzit de magie, farmece si vraji, dar fiecare are o alta idee si conceptie despre ceea ce inseamna aceste lucruri. Am sa incerc sa explic cateva lucruri in aceasta serie de articole, ba chiar sa fiu un fel de ghid pentru cei care vor sa porneasca sa studieze Artele Magice. Desi studiez de aproape 11 ani nu pot sa spun ca stiu tot. Nimeni, niciodata, nu ar putea intr-o viata de om sa ajunga sa stie tot si sa studieze tot in acest domeniu. Totusi, sunt lucruri care ma indreptatesc sa discut despre acest subiect ca un expert: studiile timp de 11 ani, experienta, lucrarile magice efectuate si rezultatele obtinute in proportie de 100%, o descendenta “magica” – stra-stra-bunica mea a fost vrajitoare – poate de aici si pasiunea si atractia pentru magie, si nu in ultimul rand colectia mea de peste 1500 de carti, lucrari, manuscrise si grimoare rare despre magie, de care sunt foarte mandru, deoarece cred ca este unica in Romania si printre putinele de acest fel din lume. Am sa incerc sa va raspund la eventualele intrebari pe care le aveti daca le postati ca si "Comentarii" la acest articol. In imagine – Marea cheie a lui Solomon, unul dintre cele mai importante pantacle magice.

Un articol de LAURENTIU MARIN

Ce sunt vrajile si cum functioneaza ele?

O vraja este mai mult un set de instructiuni pe care magicianul le urmeaza ca sa poata sa isi concentreze energiile psihice pentru a atinge rezultatul dorit. Deoarece componentele unei vraji au o natura simbolica, cele mai bune vraji sunt cele create de persoana care le efectueaza. Cu cat este mai personal ritualul, cu atat va fi mai eficient in concentrarea puterilor magicianului.

Sunt sute de idei si opinii despre ceea ce inseamna o vraja care are efect sau o vraja care nu are efect, si de multe ori singura cale de a verifica eficacitatea unei vraji este sa o efectuezi si sa iti notezi ce se intampla in timpul si dupa efectuarea actului magic. Aproape toti magicienii si vrajitoarele tin un jurnal al vrajilor numit „Book of Shadows” in care noteaza vrajile pe care le creaza si eficacitatea lor.

Vrajile pe care le vom prezenta aici in viitor vor fi doar orientative, sa va dea o idee despre cum sa va creati propriile vraji. Puterea de a efectua vraji exista doar in voi, iar daca o vraja nu va reusi nu va fi din cauza ca nu ati cules sanzienele pe luna plina sau ca ati folosit doar 4 lumanari in loc de 5.

Amintiti-va intotdeauna ca intentia vrajii este sa va concentreze starea de spirit, vointa si abilitatile magice astfel incat pentru cateva momente sa nu existe nimic in mintea voastra in afara rezultatului asteptat. Daca reusiti acest lucru, vraja va avea efect, fara a mai conta ce materiale sau ritualuri folositi ca suport. Deci, putem spune ca cele mai bune vraji pe care le poate face un magician sunt cele pe care le-a conceput el. In imagine – al 3-lea pantaclu al Soarelui asa cum apare el in grimoar-ul magic "Marea cheie a lui Solomon".

Magia “Alba” si Magia “Neagra”

Aproape intotdeauna cei care au doar o spoiala de cunostinte magice se refera la magie ca fiind „Alba” sau „Neagra”. Magia nu este nici alba nici neagra. Magia este Magie. Punct.

Magia consta in manipularea voita in interesul operatorului a energiilor subtile care ne inconjoara pentru atingerea scopului propus. Aceste energii nu sunt nici bune si nici rele – ele doar exista. Singura distinctie care se poate face pentru a imparti vrajile in „bune” si „rele” este dupa intentia operatorului. In general orice vraja care manipuleaza o persoana impotriva vointei sale (ii manipuleaza liberul arbitru), fie pentru motive rele sau aparent bune,  poate fi definita ca „Magie Neagra”. Deci asa numitele vraji de dragoste, promovate de vrajitoare obscure care nu au numic de-a face cu magia, ci mai degraba cu infractiuni ca inselaciunea, furtul si excrocheria, catalogate ca „Magie alba” sunt de fapt „Magie neagra” – manipularea unei persoane impotriva vointei ei, de a iubi o alta persoana. De obicei, cand sunt facute bine, aceste vraji au rezultate pozitive pentru cateva luni, iar apoi dintr-o data totul se da peste cap si o ia razna, intorcand situatia cu 180 de grade. Acest lucru se intampla deoarece, in timp, vrajilor care manipuleaza vointa unui subiect le scade efectul, pana la a genera un efect negativ cel putin egal cu puterea initiala a vrajii. De aceea, la anumite perioade de timp, aceste vraji se „improspateaza”, adica se repeta.
 

Chiar cunosc un caz concret in care o fata, medie ca si conditie (adica nici frumoasa, nici desteapta, nici bogata … etc), s-a indragostit de Don Juan-ul cartierului, care nici nu stia ca ea exista. O dragoste fara sperante. Dar mama fetei, vazand ca fata ei sufera, s-a dus la o vrajitoare batrana care a facut o vraja ca el sa o iubeasca pe ea, sa o vada ca fiind cea mai frumoasa si cea mai desteapta si sa uite toate celelalte fete care i se aruncau la picioare. Vraja a avut succesul scontat – el s-a indragostit de ea, a cerut-o de sotie, s-au casatorit si au trait 20 de ani impreuna. Totusi, din 6 in 6 luni, cand incepeau sa apara certuri intre cei doi, mama fetei, fiind avertizata de vrajitoare ca vraja trebuie improspatata, platea din nou pentru o noua vraja de dragoste intre cei doi. Totusi dupa 20 de ani de casnicie aparent fericita, el si-a gasit o amanta de aceeasi varsta cu care s-a mutat si a inaintat divortul, a cerut partajul bunurilor si nu l-a mai interesat de fosta nevasta si de copilul pe care il aveau impreuna. De ce s-a terminat povestea asa? Pentru ca batrana vrajitoare murise de un an cand ei au divortat. Povestea e trista – fiecare a irosit 20 de ani din viata. Anii tineretii, anii cei mai frumosi. Morala povestii? Trageti singuri concluziile daca ele exista. Cazul este real. Si se poate intampla oricui asa ceva. Sa fie manipulat fara sa stie. Merita sa studiezi magia chiar numai ca sa stii sa te aperi de asemenea atacuri.

In magie exista o singura lege: „Daca nu faci rau, fa orice vrei!”. Asta inseamna ca magicianul trebuie sa se asigure ca lucrarea lui magica nu afecteaza alta persoana atat fizic, psihic cat si in interesele ei.

Sunt printre noi si unii care nu urmeaza aceasta lege simpla. Chiar si marele magician Aleister Crowley a intors spatele legii, decretand ca: „Fa orice vrei, asta este singura lege!”. Cei care totusi vor fi tentati sa-i urmeze exemplul, trebuie sa fie atenti la „Legea lui 3”.

„Legea lui 3” este simpla si spune ca: „Ceea ce faci se intoarce la tine de 3 ori mai mult”. Asa ca orice incercare de a face rau sau a manipula pe altcineva va avea inevitabil unele rezultate negative („socul de intoarcere”) asupra operatorului, chiar si atunci cand isi creaza protectii puternice sau cand ii ofera „socului de intoarcere” alte tinte false.

Cei mai religiosi dintre noi vor argumenta ca acest „soc de intoarcere” este o pedeapsa divina a unei puteri superioare – Dumnezeu, Allah, Budha…etc – adica daca faci rau atragi o Karma negativa asupta ta. Totusi, la nivel logic, fiecare are o anumita putere psihica iar subconstientul va incerca sa respinga atacul psihic, trimitand-ul inapoi catre sursa lui.

Deci, ar trebui vreodata sa faceti magie „neagra”? Nu e nici un motiv rational sa presupui ca o anumita situatie impune folosirea magie „negre”. Iar atacul psihic asupra altui magician e la fel de periculos ca si cum ai turna benzina pe tine si ti-ai da foc. Orgoliile intre magicieni nu se rezolva prin magie. Pentru ca exista mari sanse ca toate persoanele implicate sa o sfarseasca tragic. O povestioara despre doi magicieni puternici defineste bine morala unei astfel de situatii. Amandoi erau buni magicieni, erau prieteni, insa fiecare considera ca el era mai bun decat celalalt. Asa ca la un moment dat, satui de certurile pe tema asta, au hotarat sa afle cu adevarat care era cel mai puternic dintre ei, si au hotarat ca in aceeasi zi si la aceasi ora, fiecare sa incerce sa-l omoare pe celalalt prin magie, iar cel care ramanea in viata era clar cel care avea cele mai mari puteri magice. Si-au facut protectii, s-au pregatit pentru ritualuri, iar la momentul hotarat au efectuat vrajile. Primul magician a murit a doua zi, in chinuri. Al doilea era triumfator, doar el era cel mai bun magician. Dupa trei zile insa a murit subit, a cazut ca fulgerat si nu a mai miscat. Murise din „socul de intoarcere” al propriei sale vraji. In imagine – al 2-lea pantaclu al lui Saturn, asa cum apare el in grimoar-ul magic "Marea cheie a lui Solomon".

Oamenii gandesc foarte rar logic. Dar in schimb sunt foarte usor de sedus, iar magia „neagra” este mult mai usor de facut pentru ca nu iti impune constrangeri morale si nu necesita o planificare atat de atenta. Este mult mai usor sa distrugi decat sa creezi. Oricum, pretul pe care-l platesti pentru asemenea practici depaseste cu mult beneficiile.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top