Actualitate

Ziua Rezervației Biosferei, serbată de autoritățile tulcene

Dumitru Mergeani, administrator public al județului Tulcea și Lucian Simion, consilier al președintelui Consiliului Județean Tulcea au participat, astăzi, la evenimentele organizate de ARBDD pentru a marca Ziua Rezervației Biosferei Delta Dunării.

La data de 1 septembrie 2022 se împlinesc 32 de ani de la înființarea Rezervației Biosferei Delta Dunării, un moment esențial în procesul recunoașterii statutului adecvat pentru această zonă unicat a României.

În urmă cu 32 de ani intra în vigoare Hotărârea de Guvern nr. 983 prin care întreg teritoriul aferent Deltei Dunării a fost declarat rezervație a biosferei. A fost modul în care statul român a recunoscut unicitatea Deltei Dunării, importanța ei în ceea ce privește ecosistemele și și-a asumat administrativ adevărata valoare a  acestui mirific colț al Europei.

„Noi, Consiliul Județean Tulcea, ne implicăm permanent pentru promovarea acestei frumoase zone a țării, insistând asupra condițiilor  impuse pentru accesul în zonele adiacente unei rezervații. Pentru noi este onorant să fim parte a mecanismului care pune în valoare frumusețea unei zone de o importanță deosebită la nivel național (sau chiar european), atât din punct de vedere turistic, cât și științific. Aș dori, pe această cale, să vă asigur că vom fi întotdeauna aproape de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, ca element de echilibru între protecția mediului înconjurător și promovarea turistică a județului și vom insista pentru asigurarea unui mediu optim pentru locuitorii acestui frumos colț al Europei“, a transmis Dumitru Mergeani, administrator public al județului Tulcea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top