Profil de Primar

Ziua Națională la Constanța: Paradă militară, slujbe, fasole cu cârnați. Făgădău a plătit mâncarea, dar s-a ținut departe de „spectacol” (FOTO-VIDEO)

 

Pregătiri matinale de 1 Decembrie

E ora 8.00. Deși termometrele arată vreo 5 grade Celsius, în câteva parcuri din Constanța începe agitația. Se montează corturile, se aprind focurile pentru celebra fasole cu carnați, se fac ultimele pregătiri pentru ca sonorizarea să meargă strună. 

Nici în fața prefecturii nu se stătea degeaba. Soldații încolonați cu mult timp înainte de ora 10 (ora oficială a începerii ceremoniilor) ascultau ultimele ordine din partea superiorilor, iar superiorii, pe la colțurile instituției, mai stăteau la o vorbă, doar, doar o trece timpul mai repede. Doar la celebra hartă se muncea de zor pentru a repara pavajul unde, în urmă cu o lună, constănțenii au amenajat un altar în memoria celor care și-au pierdut viața la Colectiv.

Text și foto Călin GAVRILAȘ

 Ora 10, start la ceremonii

După prezentarea onorului militar în fața prefectului, ceremoniile oficiale au fost deschise cu o slujbă religioasă oficiată de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. A urmat cuvântul prefectului, iar apoi celebra paradă militară pe străzile din jurul instituției. Desigur, cei mai emoționați au fost copiii și veteranii de război, cei care știu cu adevărat ce înseamnă unitatea națională.

Ora 11, start la circ și voie bună

Deși se anunțase că pachetele vor fi servite începând cu ora 11, pensionarii erau deja la coadă la Casa de Cultură și în parcul Tomis 2 de aproape o oră. Ascultând muzică motivațională, unii, mai curajoși, au ieșit la joc, împachetând astfel cu fundiță circul generalizat.

{youtube}cvuTlzeO6QE{/youtube} 

{youtube}3Zl3gzeK_oU&feature=youtu.be{/youtube} 

La numai o oră de la slujbe și manifestații militare au început cozile și circul din spațiile special amenajate de Primărie pentru a se da pomana constând în fasole cu cârnați și un pahar de suc. Desigur, totul se desfășura pe muzică.
A fost o sărbătoare departe de atmosfera întreținută de fostul primar Radu Mazăre și fără ca viceprimarul Făgădău să se dea în spectacol oferind fasole cu cârnați alegătorilor. Decebal Făgădău a aprobat totuși cheltuirea a 281.500 lei din bugetul instituției, fără a se da în spectacol. Așadar, n-am avut parte de celebra poză cu edilul care pune mîncare în farfuriile pensionarilor.
Oficial, la ora 11, după ce toată lumea a ascultat imnul, gardurile s-au deschis și a început adevărata sărbătoare națională, cea a cârnatului cu fasole.
De menționat că nici extinctoarele n-au lipsit de lângă fasole.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top