Actualitate

Ziua de 24 Ianuarie, sărbătorită cu Hora Unirii, folclor și bucate tradiționale, în Piața Civică din Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea și administratorul public al județului, Vasile Strat au participat vineri, 24 ianuarie 2020,  alături de prefectul Alexandru Cristian Iordan, viceprimarul Andaluzia Luca, deputații Lucian Simion și Vasile Gudu și de comisarul general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Popa, la manifestările organizate în Piața Civică cu prilejul zilei de 24 Ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române.

Ne aflăm cu toții aici, în această zi de iarnă, pentru a marca, împreună, un eveniment istoric deosebit de important pentru devenirea României de astăzi. 24 Ianuarie reprezintă, pentru noi toți, momentul în care fostele principate Moldova și Țara Românească au constituit, la momentul 1859, România în prima sa formă, devenită, 59 de ani mai târziu, România Mare.

Anul 2020 marchează un moment de referință în istoria țării: împlinirea a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române. A fost un pas uriaş pentru ceea ce avea să urmeze, mai exact Marea Unire de la 1 decembrie 1918, de la Alba Iulia, și implicit pentru ceea ce înseamnă, astăzi, statul unitar România.

Vreau să le mulţumesc tulcenilor care au ajuns, astăzi, în Piaţa Civică şi care şi-au manifestat, astfel, aprecierea faţă de istoria neamului românesc. În acest fel, dovedim că noi, tulcenii, ştim să ne recunoaştem valorile şi putem spune cu tărie că ne mândrim că suntem români.

Sper ca Hora Unirii pe care o vom juca astăzi aici, în miez de iarnă, ne va aduce mai aproape, mai uniți, exact așa cum și-au dorit înaintașii noștri. La mulți ani, tulceni! La mulți ani, români!“, a declarat administratorul public Vasile Strat.

Manifestările au cuprins un ceremonial militar și religios în organizarea Garnizoanei Tulcea și un spectacol folcloric în organizarea Consiliului Județean Tulcea, alături de Primăria Municipiului Tulcea și Ansamblul Profesionist „Baladele Deltei“, cu invitați de prestigiu:  Mioara Velicu, Constantin Enceanu și Alexandru Pugna. Și-au concursul Georgeta Nichifor, Laura Feraru, Laura Mocăniță și Costel Atanasof, Ansamblul Folcloric „Baladele Deltei”, Ansamblul Folcloric „Dorulețul” și Grupul Vocal „Drăguța Siliștea“ din Turcoaia.

Consiliul Județean Tulcea a oferit o masă tradițională constând în fasole cu cârnați și băuturi calde (vin fiert și ceai) tuturor tulcenilor care au participat la manifestări.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top