Ziua comunei Pantelimon, dar și hramul bisericii din localitate au fost sărbătorite vineri, 27 iulie, când creștinii îl cinstesc pe Sfântul Pantelimon, ocrotitor al medicilor și tămăduitor al bolnavilor.
Administrația locală, coordonată de primarul Costel Armășescu, a pregătit pentru acest moment mai multe surprize și activități pentru locuitorii celor cinci sate care compun comuna: Călugăreni, Nistorești, Pantelimon, Pantelimon de Jos și Runcu.
Pe stadionul comunei s-a desfășurat, începând cu ora 16.30, un spectacol artistic, cu muzică din diferite domenii, astfel încât să vină în întimpinarea tuturor spectatorilor și gusturilor. Atmosfera a fost întreținută de artiști consacrați, dintre care amintim pe Adriana Ochișanu, Vali Vijelie, Acropolis Band, Anastasia Gerasoudis, Selatin Kiazim.
Pe scenă au urcat și membri Ansamblului Ulmetum al comunei Pantelimon. Sărbătoarea s-a încheiat seara cu un foc de artificii spre deliciul sutelor de oameni prezenți la eveniment.
Sfântul Pantelimon este cunoscut drept ocrotitor al medicilor şi tămăduitor al bolnavilor. Originar din Nicomidia, s-a născut dintr-un tată păgân şi o mamă creştină, primind numele de Pantoleon, care, tradus din limba greacă, înseamnă „cel întru toate puternic, ca un leu”. După moartea mamei a devenit ucenic al doctorului Eufrosin, de la care a deprins tainele medicinii. Preotul Ermolae i-a descoperit învăţătura de credinţă, apoi l-a botezat, punându-i numele Pantelimon, adică „cel cu totul milostiv”. Prin puterea credinţei, Sfântul Pantelimon a tămăduit trupurile şi sufletele multor bolnavi. A fost martirizat prin decapitare în jurul anului 305, în vremea persecuţiilor declanşate de către împăratul Diocleţian.”