Actualitate

Ziua Armatei Române, marcată la Tulcea

Duminică, începând cu ora 12.00, secretarul general al județului Tulcea, Cristi Mihai, a participat la ceremonialul religios și militar organizat, la Cimitirul Eroilor, cu ocazia Zilei Armatei.

Simbol al tuturor bătăliilor purtate de eroii neamului românesc, Ziua Armatei a devenit un reper moral în ceea ce înseamnă  respectul pentru armata română, pentru jertfa ostașilor noștri, pentru eroii care i-au lăsat în urmă pe cei dragi și care au pornit pe calea dreptății și libertății.

Marcată anual, începând cu anul 1959, ziua armatei amintește de cei care au făcut parte din „ofensiva din octombrie 1944”, luptă care, în data de 25 octombrie, şi-a atins obiectivul de refacere a graniţei de apus, aşa cum o configuraseră hotărârile  adoptate de Conferinţa de pace de la Paris, luptă în urma căreia forţele inamice au fost alungate din Carei şi Satu Mare.

„25 octombrie este, în prezent, un simbol al păstrării independenţei şi suveranităţii naţionale, este ziua în cinstim amintirea ostașilor care au intrat în luptele din localitățile amintite, dar și în cele de la Sfântu Gheorghe, Târgu Mureş, Turda, Cluj-Napoca și Oradea. Pentru toate acestea, noi, cei din administrația județului, în numele tuturor cetățenilor noștri, aducem, de câte ori avem ocazia un profund omagiu armatei române, plecându-ne frunțile în semn de respect pentru toți ostașii români. La mulţi ani bravei noastre Armate Române! Dumnezeu să vă aibă în pază, vajnici apărători!“, a transmis, în numele Consiliului Județean Tulcea, Cristi Mihai, secretar general al județului Tulcea.

Evenimentul organizat de Garnizoana Tulcea s-a încheiat cu depunerea de coroane de flori în semn de respect față de ostașii care s-au jertfit pentru libertatea și unitatea românilor.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top