Opinii

Zile de sărbătoare în comuna Casimcea

În fiecare an, sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt (Rusaliile) reprezintă un moment deosebit în viața comunității din Casimcea deoarece, pe lângă hramul bisericii, se sărbătorește și Ziua Comunei.
Evenimentele care au marcat aceste clipe festive au început încă de sâmbătă, 3 iunie, când în centrul atenției au fost actualii și foștii dascăli ai comunei. ”Anul trecut s-au împlinit 130 de ani de la înființarea școlii în localitatea noastră. Din păcate, nu am putut să marcăm evenimentul atunci, așa că am decis ca anul acesta să facem o întâlnire cu toți profesorii și învățătorii care au trecut prin școala noastră. A fost un moment deosebit de emoționant. Am reușit să-i aducem la Casimcea chiar și pe cei mai în vârstă (trecuți de 80 de ani), din toate colțurile țării”, ne-a declarat primarul comunei, Gheorghe Țilincă.

 

Pe lângă amintirile rememorate cu acest prilej, administrația publică locală a oferit fiecărui cadru didactic o plachetă aniversară în semn de omagiu pentru contribuția la creșterea calității învățământului în Casimcea. În memoria profesorilor care astăzi nu mai sunt printre noi, s-a dezvelit o placă comemorativă unde numele fiecăruia își găsește locul binemeritat în istoria școlii din localitate.
Nici personalitatea marelui sculptor român, Ion Jalea – fiu al satului, nu a fost uitată. În acest sens, la Căminul Cultural din Casimcea a fost dezvelit bustul sculptorului, alături de o altă operă de artă realizată și donată de Ion Jalea administrației locale în anul 1973. Este vorba de bustul tatălui artistului care va sta de acum înainte alături de cel al fiului în curtea căminului cultural ce-i poartă numele.
În ziua de Rusalii, pe 4 iunie, bucuria credincioșilor ce au participat la slujba oficiată în biserica satului a fost întregită și de participarea la strană a cunoscutei soliste Aneta Stan. Aceasta a fost una dintre invitatele organizatorilor (Primăria și Consiliul Local) la Zilele Comunei Casimcea ce s-au desfășurat în aceeași după-amiază pe stadionul din localitate. Alături de Aneta Stan au urcat pe scenă și Andra, Maria Stângă, Virginia Ciorogaru și Ansamblul de Dansuri ”Doina Casimcei”. Evenimentul a fost prezentat de cunoscutul realizator de televiziune, Cătălin Măruță.
”Au fost peste 5000 de oameni prezenți la Ziua Comunei. Mai mulți ca niciodată și asta ne-a bucurat foarte mult. Au venit nu numai locuitorii Casimcei, ci și persoane din comunele învecinate, chiar și din Constanța. Ne-a onorat cu prezența și domnul deputat George Șișcu”, a concluzionat Gheorghe Țilincă, primarul comunei.
„Am fost onorat să particip la avenimentele prilejuite de Zilele Comunei Casimcea. Îmi doresc ca tot mai multe astfel de evenimente plăcute să ne aducă împreună. Vreau să îl felicit pe Primarul Gheroghe Țilincă pentru organizarea impecabilă”, a declarat deputatul PNL George Șicu, pentru ziarul Dezvăluiri.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top