Actualitate

Workshop de Tehnici Mixte la Constanța la Muzeul de Artă

Workshop de Tehnici Mixte la Constanța la Muzeul de Artă cu prilejul Zilei Mondiale a Artei, sărbătorită anual pe data de 15 Aprilie. Evenimentul se va desfășura în zilele de 13 și 14 Aprilie cu tehnici mixte susținut de Cuciuc Romanescu Laura Sînziana, conf.univ.dr. la Facultatea de Arte, Universitatea Ovidius din Constanța, cu participarea cadrelor didactice, a studenților și masteranzilor din cadrul specializăriulor Pedagogia Artelor Plastice și Decorative, Educația Vizuală prin Studiul Peisajului și Figurii și Studii Interdisciplinare în Artele Vizuale.

În limbaj plastic, putem vorbi de Tehnici Mixte atunci când lucrăm cu cel puțin două tipuri diferite de media într-o lucrare. Spre exemplu, acesta ar putea fi acuarelă și creion, sau acrilice și creion sau acrilice și pix și colaj sau toate acestea împreună pe o pânză sau pe hârtie sau orice alt suport. Explorarea tehnicilor mixte este o modalitate de a experimenta și de a vă elibera de grija de a încerca să faceți lucrurile într-un anumit mod încercând tipurile diferite de materiale și medii și lasându-vă doar creativitatea să lucreze.

Workshop de Tehnici Mixte la Constanța: Participanții sunt îndemnați să se conecteze cu creativitatea lor

În cadrul acestui atelier simplu, participanții vor fi îndemnați să se conecteze cu creativitatea lor, scopul acestei intervenții plastice fiind de a invita un pic de aleatoriu și haos în procesul de creație artistică, ca o modalitate de a deschide și de a declanșa idei noi lăsând deoparte temerile de a face greșeli, îmbrățișând surprizele care apar din renunțarea la puțin control, jucându-se și, de ce nu, reconectându-se cu copilul interior. Participanții sunt invitați să experimenteze cu o varietate de medii, grafit, guașă, acuarelă, creioane colorate, markere, vopsea acrilică, în combinație cu diferite tipuri de suprafețe, aceasta din urmă influențând în mod direct semnul plastic obținut. Mulți artiști diferiți au folosit media mixtă, cum ar fi Degas, Romare Bearden, Jasper John, Jim Dine, Rauschenberg, și aici numim doar câțiva dintre aceștia.

Scopul plastic nu este acela de a obține rezultate sau proiecte finalizate, spațiul fiind deschis pentru a descoperi și experimenta fără teama de a face greșeli, descoperind astfel propriul limbaj vizual. Folosind o varietate de materiale de bază, semnele neintenționate și accidentele creative deschid o poartă spre frumusețea imperfecțiunilor scoțându-ne astfel din zona de confort. Combinațiile sunt nesfârșite, dar ideea de bază este combinarea și stratificarea materialelor pentru a obține rezultate unice.

Workshopul de Tehnici Mixte se va desfașura în intervalul orar 10.00-12.00, în datele specificate mai sus, termenii şi condiţiile vizitării publicului supunându-se regulamentului instituţiei.

Vezi și: Expoziție internațională de pictură la Muzeul (dezvaluiri.ro)

1 Comment

1 Comments

  1. Pingback: „Gala Luminilor”, cel mai important eveniment caritabil al comunităţii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top