Opinii

Weekend de sărbătoare în Poarta Albă şi Pantelimon

Localnicii au uitat de griji şi, alături de artişti consacraţi, şi-au sărbătorit comunele

Primarul localităţii Poarta Albă, Vasile Delicoti, a organizat a treia ediţie a sărbătorii Zilei comunei. Evenimentul s-a desfăşurat pe stadionul din Poarta Albă, iar la petrecere au participat peste 1000 de localnici. Atmosfera a fost întreţinută de Petrică Mâţu-Stoian, Mariana Ionescu Căpitănescu, DJ Project şi Giulia. Primarul n-a ţinut cont de culoarea politică şi a trimis invitaţii tuturor edililor constănţeni. Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, a onorat invitaţia şi a venit la eveniment cu o diplomă de excelenţă pentru Vasile Delicoti. Aceasta, în calitate de primar şi lider al Asociaţiei Comunelor din Constanţa, l-a felicitat pe edilul din Poarta Albă, pentru eforturile depuse de acesta în vederea modernizării comunei. “Suntem la a treia ediţie, pentru că în anul 2010 nu am avut bani pentru a organiza Ziua comunei. Toţi banii s-au dus atunci pe proiecte şi pe studii, pentru a duce la bun sfârşit ce mi-am propus în 2008, când am ajuns primar. De-acum încolo, sărbătoarea va deveni tradiţie. Petrecerea se va ţine în ultimul weekend al lunii iulie, pentru că oamenii sunt în concediu şi cei plecaţi în străinătate pot reveni în comună, în această perioadă”, a declarat Vasile Delicoti.

Programul artistic a debutat cu o reprezentanţie a preşcolarilor şi şcolarilor din Poarta Albă. Pe scenă au mai urcat şi copiii de la ansamblul Plaiuri Dobrogene, din comuna Nicolae Bălcescu: “Am ales să promovăm copiii, pentru că ei sunt viitorul nostru. Sunt bucuria şi mândria noastră, vor deveni ambasadorii noştri şi e datoria noastră să îi îngrijim şi să-i stimulăm”, a adăugat Vasile Delicoti. Întreaga festivitate a costat administraţia locală aproape 10.000 de euro. Petrecerea a fost încheiată de focul de artificii de la miezul nopţii.

Localnicii din Pantelimon au sărbătorit în mijlocul străzii

Daniela Condurache, trupa Bordeaux, Mihaela Manolache, Atlas Grup, trupa de dansuri populare „Ulmetum”, a şcolii generale din Pantelimon, au asigurat buna dispoziţie la sărbătoarea Zilei localităţii Pantelimon. Primarul Vasile Neicu a cheltuit doar 2000 de RON pentru asigurarea instalaţiilor necesare montării scenei, i-a convins pe investitorii parcurilor eoliene de pe raza comunei să sponsorizeze celelalte cheltuieli şi a dat drumul la petrecere. Aproape 800 de localnici au venit la distracţie, au dansat şi şi-au lăsat grijile deoparte, pentru a se bucura alături de primarul lor, de Ziua comunei. Petrecerea a început pe înserat, după ce canicula s-a mai potolit. Ziua au fost organizate concursuri de echitaţie, table şi ciclism, iar câştigătorii primelor trei locuri au fost premiaţi cu 100, 70, respectiv 50 de RON. Locuitorii satelor Nistoreşti, Călugăreni, Pantelimonul de Jos şi Runcu au fost transportaţi cu microbuzul primăriei. Comercianţii din Prahova l-au rugat pe Vasile Neicu să le permită să-şi aşeze tarabele cu dulciuri, baloane şi jucărioare, pe de-o parte şi pe alta a străzii. Petrecerea a avut loc în faţa Căminului cultural din Pantelimon, iar drumul a fost blocat pentru ca participanţii să se poată distra în voie. Festivitatea s-a încheiat cu nelipsitul foc de artificii, în jurul orei 23:00.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top