Exclusiv

VREA cu adevărat Teodosie să SALVEZE BISERICA de pe trotuar? ÎPS a DECLINAT propunerea de MEDIERE

„Biserica de pe trotuar” din Constanța a generat mult scandal și multă emoție în ultimele săptămâni. După cum se știe, instanța a obligat Arhiepiscopia Tomisului să o demoleze, în caz contrat neplăcuta sarcină revenind Primăriei Constanța.

ÎPS Teodosie i-a trimis primarului Constanței o scrisoare în care militează pentru mutarea bisericuței pe un alt teren, care să fie oferit de către Primărie.

Mergând pe aceeași idee, trei parlamentari ai partidului AUR, Viorel Focșa, Sorin Mateescu și Titi Stoica, au avut săptămâna trecută o întâlnire cu Secretarul de Stat pentru Culte, Victor Opaschi, cerându-i să medieze conflictul dintre Arhiepiscopul Teodosie și primarul Vergil Chițac. După această întâlnire, deputatul Viorel Focșa anunța că soluția propusă este alocarea unei suprafațe de teren „în zona Macul Roșu sau zonele limitrofe, locație unde va putea strămuta bisericuța „Izvorul Tămăduirii” unde să se permită construirea unei biserici, așa cum s-a convenit cu Primăria în anul 2000”.

Nu este clar cine și cum ar trebui să aloce această suprafață de teren (probabil Primăria Constanța), dar „soluția” găsită este ceea ce solicită ÎPS Teodosie de la începutul scandalului: un teren gratis pe care să mute bisericuța și apoi să construiască un lăcaș de cult adecvat.

Încercând să aflăm mai multe despre acest subiect, am stat de vorbă cu Victor Opaschi și am avut o mare surpriză! Secretarul de stat pentru Culte ne-a declarat că deși și-a manifestat intenția de veni oricând la Constanța pentru această mediere, ÎPS Teodosie nu s-a arătat interesat, pe motiv că ar fi într-un… „dialog foarte bun cu primarul Constanței”!

Ce vrea cu adevărat Teodosie?

Am discutat cu cei trei parlamentari două ore și jumătate, a fost o discuție foarte agreabilă. În timpul acelei întâlniri, am avut o discuție la telefon cu Înalt Prea Sfințitul, căruia i-am exprimat disponibilitatea noastră de a media, dar pentru asta trebuie să fim invitați la mediere. Înalt Prea Sfințitul a spus că mai reflectează dacă este nevoie sau nu, pentru că deocamdată e într-un dialog foarte bun cu primarul Constanței și când va lua o decizie ne va comunica. Nu ne-a comunicat-o. Dacă vom fi invitați și este nevoie de noi să facem o mediere, o facem cu plăcere! Pe domnul primar nu îl cunosc, va fi o ocazie să ne și cunoaștem. Cu Arhiepiscopia, cu conducerea ei, avem o relație bună, așa cum avem cu toate unitățile de cult din țară, deci nu văd care e problema. Când vom primi o astfel de invitație, vom merge cu plăcere. Dacă am s-o primesc astăzi, am să vin mâine.”, a declarat Victor Opaschi pentru Dezvăluiri.

Dialogul foarte bun” dintre Teodosie și Chițac: Să fugă Satana de la domnul primar

Cât despre dialogul foarte bun pe care ÎPS Teodosie îl are cu Vergil Chițac, redăm mai jos două afirmații ale lui arhiepiscopului care îl vizează pe primar:

Vinovatul cel mai mare este Satana, că i-a cuprins pe aceștia și îi stăpânește și au acceptat să le pună căpăstru, ca unui mânz și să îi ducă Satana unde vrea el. De aceea sunt așa, de aceea îi compătimim. Să biruim pe Satana, să fugă Satana de la noi, de la toți, și de la domnul primar și de la doamna city manager și de la toți consilierii care au hotărât anapoda.“.

Numai cineva cu o tumoare sufletească nu ar putea înţelege ethosul poporului din care face parte, frumuseţea sufletească, smerenia, dar şi dârzenia în credinţă a poporului român.”.

Sursă foto: Facebook-Arhiepiscopia Tomisului

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top