Actualitate

Vizită de lucru a Uniunii Ucrainenilor din România, la Consiliul Județean Tulcea

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și administratorul public al județului, Dumitru Mergeani au primit, miercuri, 28 iulie 2021, vizita unei delegații a Uniunii Ucrainenilor din România, în frunte cu președintele Nicolae Miroslav Petreţchi și președintele Filialei Tulcea a uniunii, Lucica Gherman.

În cadrul întâlnirii au fost abordate mai multe probleme privind sprijinirea comunității etnicilor ucraineni, inclusiv cele privind terenurile pentru crescătorii de animale din Delta Dunării, decolmatarea canalelor deltei și posibilitățile de acostare a ambarcațiunilor în Portul Tulcea.

„Pentru a veni în sprijinul etnicilor ucraineni, organizăm o serie de proiecte și parteneriate încheiate cu consiliile județene, cu administrațiile publice locale, cu școlile și, în marea majoritate a județelor unde trăiesc etnici ucraineni, avem astfel de protocoale, mai puțin în județul Tulcea. Dorim să vă supunem atenției o serie de proiecte pe care am dori să le dezvoltăm la nivel județean, pentru dotarea școlilor sau pentru sprijinirea bisericilor. De multe ori aceste acțiuni se politizează, sunt prezentate ca ale unor consilieri sau a altor persoane care nu au legătură cu consiliul județean și de aceea propunem încheierea acestui parteneriat. Am beneficiat întotdeauna de sprijinul dumneavoastră, motiv pentru care, în numele conducerii Uniunii Ucrainenilor din România, vreau să vă mulțumesc“, a declarat președintele Nicolae Miroslav Petreţchi.

„Noi am încercat întotdeauna să sprijinim minoritățile din județ, inclusiv comunitatea de ucraineni care devine pe zi ce trece mai vizibilă și mai puternică. Vreau să vă felicit pentru modul în care reuşiţi să vă păstraţi şi să vă promovaţi tradiţiile, pentru legătura strânsă pe care o păstraţi cu ucrainenii din tot judeţul (şi nu numai), dar şi pentru modul în care vă implicați în rezolvarea problemelor comunității.

Dumneavoastră, cei din comunitate, aveţi un rol esenţial pentru păstrarea, promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a ucrainenilor din acest judeţ. Vreau să vă asigur că în ceea ce privește propunerile dumneavoastră, veți beneficia de sprijinul instituției noastre“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top