Actualitate

Tulcea – Ceremonial militar dedicat Zilei Imnului Național al României

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni a participat joi, 29 iulie 2021,, în Piața Civică, alături de prefectul Marcel Ivanov și de primarul municipiului, Ștefan Ilie, la ceremonialul militar dedicat Zilei Imnului Național.

Este o zi plină de încărcătură istorică, menită să ne amintească, în fiecare an, de sacrificiile făcute de poporul nostru în lupta pentru dobândirea libertăţii şi a identităţii naţionale.

Interzis în regimurile totalitare, timp de aproape o jumătate de secol, „Deșteaptă-te române!“ a fost ales, imediat după Revoluția din Decembrie 1989, Imnul Național al României, fiind consacrat prin Constituția din 1991.

Valoarea simbolică a imnului se păstrează şi astăzi, mesajul său fiind un permanent îndemn adresat maselor de a menţine starea de veghe necesară păstrării demnităţii naţionale, spiritului de sacrificiu şi solidarităţii civice. El a reprezentat o chemare spre emancipare naţională şi social-politică a tuturor românilor.

Împreună ne respectăm trecutul, ne trăim prezentul şi, tot împreună, ne făurim viitorul. Așa să ne ajute Dumnezeu!“, a declarat vicepreședintele Mihai Huleni.

Ceremonialul militar organizat de Prefectura Tulcea împreună cu Garnizoana Tulcea a cuprins prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă, alocuțiuni privind simbolistica versurilor imnului, scurt istoric și semnificații și intonarea imnului de către întreaga asistență.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top