Politic

Viorica Dăncilă, în vizită în județul Constanța: Când aplicați ștampila de vot, gândiți-vă la viitorul vostru și al familiilor voastre!

Candidatul PSD pentru funcția de președinte s-a aflat pe 17 octombrie într-o vizită electorală în județul Constanța. Viorica Dăncilă a fost însoțită de mai mulți lideri PSD, printre care: Mihai Fifor-secretar general, Eugen Teodorovicipreședinte executiv, Miron Mitrea-consultant de campanie, Felix Stroe-președinte PSD Constanța, Marius Horia Țuțuianupreședinte al Consiliului Județean Constanța, precum și de parlamentari și primari.

Viorica Dăncilă și ceilalți membri ai PSD s-au întâlnit la ora 10, pe terenul de sport din comuna Ciobanu, cu cetățenii din zona de Nord a județului (Ciobanu, Hârșova, Saraiu, Gârliciu, Horia, Ghindărești, Topalu, Crucea, Vulturu, Seimeni, Siliștea, Pantelimon și Grădina) și la ora 13.30, pe stadionul din orașul Murfatlar, cu cetățenii din zona Centrală a județului (Murfatlar, Medgidia, Ovidiu, Valu lui Traian, Poarta Albă, Ciocârlia, Bărăganu, Castelu, Deleni, Adamclisi, Mereni și Peștera).

La ora 18.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor, a avut loc întâlnirea cu alegătorii din Constanța și zona de Sud a județului (Mangalia, Năvodari, Eforie, Techirghiol, Agigea, Cumpăna, Limanu și Tuzla).

Viorica Dăncilă a făcut apel la unitate și le-a cerut cetățenilor ca atunci când votează se gândească la familiile lor și la faptul că viitorul este în mâinile lor, a celor care știu ce înseamnă familia și știu că trebuie să aibă siguranța că copiii lor vor face o școală, și că vor avea o viață mai bună.

Candidata PSD la prezidențiale consideră că politicienii trebuie să discute cu oamenii, să le asculte problemele și să încerce să le rezolve. Dăncilă spune că e momentul ca românii să se întrebe ce își doresc de la viitor:

Faptul că vin în mijlocul oamenilor, că văd problemele lor, că discut cu oamenii este un lucru pe care ar trebui să-l facă fiecare politician care ocupă o funcție în statul român. Aș vrea să văd că fiecare politician ascultă vocea dumneavoastră, că vede ce probleme aveți, că vede care este drumul pe care dumneavoastră vreți să mergeți. Dumneavoastră aveți nevoie de atenție și sprijin în fiecare zi, nu din cinci în cinci ani, când vin alegerile. Trebuie să discutăm cu femeile, cu copiii, cu pensionarii, cu bugetarii, cu cei din mediul privat, dar prea puțin fac acest lucru. Este mai ușor să dezbini și să conduci o țară, este mai ușor să jignești decât să vii cu cuvinte frumoase, este mai ușor să critici decât să construiești. Aceste lucruri trebuie să înceteze în România. În acest un an și opt luni în care am muncit la Palatul Victoria, am ajutat comunitățile locale atât cât am putut. Noi am construit, ații s-au chinuit să dărâme. Nu au reușit în totalitate. Nu am spus că a fost un guvern perfect, dar a fost un guvern eficient.

Vrem ca în continuare ca medicii să ne plece din țară, copiii noștri să nu se regăsească în comunitățile locale? Vrem ca în continuare să vedem ură și dezbinare? Sau vrem să ne unim toți, indiferent că suntem social-democrați sau altceva? Sau oameni de bună-credință din această țară vrem să luptăm pentru a ne face singuri viitorul, să luptăm pentru a fi tratați cu demnitate și respect, să luptăm pentru ca părinții și bunicii noștri să nu mai plângă niciodată? Să luptăm pentru ca fermierii noștri să primească în continuare subvențiile la timp și să fie sprijiniți? Vrem să luptăm pentru această țară să fie a românilor, nu a celor care ne vor răul?

Toate acestea depind de noi, depind de cât de implicați vom fi, de cât de uniți vom fi. Cum vrem să arate Ciobanu, Grădina, Siliștea, Seimeni sau Constanța sau toate localitățile din acest județ? E timpul să fim uniți, pentru că acest popor a luptat împreună de la cel mai mic la cel mai mare, au luptat împreună toate regiunile țării, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Ardealul!”

Apel la implicare

Președintele PSD a făcut apel la implicare, spunând că dacă stăm pe margine, lucrurile nu se vor schimba de la sine și că partidul pe care îl reprezintă nu poate accepta ca partidele de dreapta, „care au știut doar să facă rău acestei țări”, să mai conducă România.

Întotdeauna am considerat că sunt un om puternic, un om care poate depăși orice obstacol, dar în această seară îmi dau seama că sunt mult mai puternică decât am crezut, pentru că am atâția oameni alături de mine, oameni dedicați, oameni implicați, oameni care vor să schimbe lucrurile în această țară. Dacă stăm și privim de pe margine, lucrurile nu se schimbă de la sine. Nu putem permite partidelor de dreapta, partidelor care au știut doar să facă rău acestei țări, să mai conducă această țară. Să nu mai permitem unui președinte care a stat și a privit sau a luat decizii și a intervenit cu diverse obstacole la adresa Guvernului să mai fie în fruntea acestei țări.

Când am preluat guvernarea, am jurat că nu o să dezamăgesc oamenii, că o să lupt cu toate puterile mele în fiecare zi, în fiecare clipă, fără oboseală, fără să mă plâng vreodată de vreun obstacol, și că am să merg înainte, pentru că oamenii au nevoie de încredere și au nevoie de sprijin. Oamenii nu mai au nevoie de dezamăgiri. Am semnat alături de colegele și colegii mei multe acte normative. De fiecare dată când semnam sau când în ședința de Guvern spuneam „Adoptat”, mă gândeam ce este în spatele acelor foi, ce este în spatele cifrelor, dacă acele acte aduc un plus sau o bucurie sau un zâmbet pe fața românilor. Am guvernat numai cu gândul la români, am guvernat cu gândul la pensionari, încercând să fim mândri de ceea ce facem, să ajutăm oamenii, iar aceștia să simtă că au un guvern care îi susține și în același timp să aducem un plus de imagine pe plan extern. Nu pot să spun că am reușit tot, mai sunt multe de făcut, dar pot să mă uit în ochii fiecărui român, pentru că nu am luat niciodată o decizie împotriva românilor, pentru că iubesc oamenii și de fiecare dată am simțit și am gândit românește. Atâta timp cât am fost premierul României și cât sunt premier interimar, am luat decizii pentru toți oamenii, și pentru cei care m-au iubit, și pentru cei care m-au urât, și pentru cei care m-au apreciat, și pentru cei care m-au jignit, și pentru cei cărora nu le-a plăcut acest Guvern, și pentru cei care au beneficiat de măsurile luate, pentru că un om într-o funcție înaltă trebuie să reprezinte toți românii și trebuie să ia decizii pentru toți românii.”, a spus Dăncilă.

Partidele de dreapta nu au un program care să îi pună pe cetățeni pe primul loc

Viorica Dăncilă a abordat și subiectul căderii Guvernului PSD, acuzând partidele de dreapta că nu au un program de guvernare care să îi pună pe cetățeni pe primul loc. Totodată, Dăncilă a spus că PSD nu va merge la votul pentru noul guvern, atât timp cât noii guvernanți „nu semnează că nu vor tăia pensii și salarii”. Despre guvernul PSD, candidata la prezidențiale spune că a făcut și greșeli, dar niciodată împotriva cetățenilor:

Vedem ce s-a întâmplat: șase bărbați, zic ei importanți, au dat un guvern jos și ce au pus în loc? Nimic! Vă întreb: știm ce ne așteaptă de a doua zi când va veni un nou guvern? Nu știm dacă vor binele pentru români. Dumneavoastră, toți cei de aici, unde sunteți în planurile lor? Unde sunteți în programul lor de guvernare? Dumneavoastră nu contați pentru ei. Sunteți simple cifre pentru ei, ei nu înțeleg că în spatele cifrelor sunt oameni care au speranțe, au așteptări, oameni care se gândesc la familia lor, oameni care vor să trăiască mai bine în țara lor. Nu au de unde să înțeleagă aceste lucruri pentru că nu iubesc oamenii și nu ne respectă.

De aceea, PSD nu va merge la votul pentru noul guvern. Nu putem să girăm un guvern atâta timp cât nu semnează că nu vor tăia pensii și salarii, că vor duce mai departe proiectele pentru România. Oameni buni, avem nevoie de lideri care să nu stea nici în Palatul Victoria, nici în Palatul Cotroceni, ci să vină în mijlocul dumneavoastră. Avem nevoie de lideri care să fie sensibili la problemele dumneavoastră. Sunt convinsă că noi toți putem face acest lucru. Dumneavoastră, cei cu care veți discuta, spuneți-le tuturor că trebuie să ne luăm țara înapoi și că trebuie să ne creionăm viitorul țării noastre, viitorul fiecărei comunități. Noi trebuie să ne stabilim destinul și să cerem să fim respectați în propria țară. Toate acestea le putem face împreună.

Poate nu am fost un guvern perfect, poate am făcut și greșeli. A greși e omenesc, nu suntem roboți, așa cum ne-au obișnuit alții, dar nu am greșit niciodată în măsurile pe care le-am luat pentru oameni și cred că acest lucru este important”.

Principalul obiectiv al lui Iohannis a fost să atace Guvernul și PSD”

Viorica Dăncilă l-a criticat și pe principalul adversar politic, Klaus Iohhanis, despre care a spus că a avut ca principal obiectiv să atace Guvernul și PSD și i-a cerut președintelui României să spună ce a făcut în cei cinci ani de mandat.

Mi-aș fi dorit ca acest lucru să-l văd și din partea președintelui României, să văd un președinte – care este și președintele meu, și președintele dumneavoastră – care să ne reprezinte pe toți, care să vină între oameni, să dea dovadă de solidaritate cu oamenii, să fie sensibil la problemele oamenilor, să vină și să creeze consens la nivelul instituțiilor statului, să aibă aceeași opinie cu Guvernul României, cu Parlamentul României pe obiective importante pentru țară, dar am văzut un candidat permanent, un om care a avut ca principal obiectiv să atace Guvernul și PSD. În timp ce noi creșteam pensiile, președintele ne spunea că nu sunt bani de salarii și pensii. De ce făcea acest lucru? Din cinism. Știa foarte bine că avem bani pentru salarii și pensii, dar a vrut să se joace cu sentimentele pensionarilor și salariaților din România. În timp ce noi spuneam că ne ocupăm de investiții în toată țara, pentru că vrem să ajungem din urmă țări mai dezvoltate, că vrem să creștem nivelul de trai, că nu vrem să lăsăm pe nimeni în urmă, președintele ne vorbea despre o guvernare eșuată. În timp ce noi duceam economia la creștere, a doua cea mai mare creștere din UE, președintele României ne vorbea despre probleme economice, despre faptul că ducem țara în prăpastie. Eu cred că tot ce a făcut președintele a arătat că, de fapt, urăște românii, a arătat că nu este capabil să ne reprezinte pe toți, a arătat că nu este un om care să îi înțeleagă pe români. A ieșit din când în când la microfonul Administrației Prezidențiale fără a adresa un cuvânt frumos pentru români, să vedem un sentiment din partea președintelui. A venit de fiecare dată cu critici și cu îndemn la ură și dezbinare. Nu vrem ca România să mai aibă acest președinte!

Îmi doresc ca domnul președinte să spună ce a făcut în cei cinci ani de zile în care a fost președinte și eu să spun ce am făcut în acest an și opt luni în care am fost premier, pentru că fiecare dintre noi trebuie să vorbim despre ceea ce am făcut pentru oameni.

Dăncilă l-a provocat pe Iohannis la o dezbatere despre ce a făcut fiecare pentru români

Dăncilă a mers mai departe și l-a provocat pe Klaus Iohannis la o confruntare, în care fiecare să spună ce a realizat pentru români.

Îl chem de fiecare dată la o confruntare față în față pe președintele Iohannis, trebuie să venim în fața românilor și să spunem fiecare ce am făcut în mandatul nostru, să venim fiecare și să spunem ce am făcut pentru români și pentru țară, să spunem fiecare cât ne-a responsabilizat votul dat de români, cât am respectat românii și cât de mult am făcut pentru români și cât de mult a contat încrederea lor pentru cel care a ajuns în scaunul de președinte al României. Văd aroganța candidatului Iohannis, care ne privește de sus, căruia i se pare anormal să lupte cu o femeie, văd modul în care se uită spre noi, ca și cum deja a câștigat alegerile prezidențiale, ca și cum i se cuvine să fie președintele României, dar eu spun un lucru: sunt mult mai puternică decât el și pe 24 el va pleca acasă, iar noi toți vom merge spre Cotroceni!

Horia Țuțuianu: Ne dorim un președinte care unește și construiește, un președinte român

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a vorbit despre numeroasele proiecte de infrastructură realizate în județul Constanța, cu sprijinul aceluiași guvern. Țuțuianu a făcut și profilul președintelui României, punându-i în antiteză pe Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă:

Aș putea să vă vorbesc despre cele de 30 de proiecte semnate de Consiliul Județean, cele 150 milioane euro aduse în județ cu sprijinul guvernului PSD, 100 milioane lei investiți în sănătate, zeci de creșe, grădinițe, dispensare, școli, făcute cu sprijinul guvernului României condus de doamna Viorica Dăncilă. Aș putea să vă vorbesc despre fondurile europene, de locul trei în România pe care se situează județul Constanța la acest capitol.

Dar mai bine, astăzi o să vă vorbesc despre un om, despre un prieten drag, un prieten de suflet, un om care întotdeauna a sprijinit Constanța. Aș vrea să vă vorbesc despre omul Viorica Dăncilă, președintele Partidului Social Democrat și viitorul președinte al României.

V-aș pune câteva întrebări. Ce fel de președinte ne dorim? Ne dorim un președinte care își începe weekend-ul miercurea și îl termină lunea? Sau ne dorim un președinte care muncește 7 zile din 7 pentru români și pentru România?! Un președinte care stă cu capul plecat în fața Europei sau un președinte demn, care stă cu fruntea sus în fața lumii? Un președinte care timp de 5 ani a sădit numai ură și dezbinare sau un președinte care unește și construiește?! Vă spun eu ce ne dorim: un președinte care unește și construiește, un președinte român. Un președinte al nostru, al românilor și care să se bată pentru România și pentru români. Și acest om este Viorica Dăncilă, președintele Partidului Social Democrat și, din 10 noiembrie, președintele României și al românilor din toată lumea”.

Stroe Felix vrea 120000 de voturi pentru Dăncilă, în județul Constanța

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a spus că organizația pe care o conduce este una serioasă și puternică, ce va lupta pentru a obține primul loc în județ dintre toți candidații la prezidențiale, pentru Viorica Dăncilă. Stroe a amintit că PSD Constanța a strâns 112.000 de semnături de susținere a candidaturii la prezidențiale și a cerut membrilor de partid să se mobilizeze pentru a obține 120.000 de voturi în primul tur. Felix Stroe a amintit și rezultatele obținute de Guvernul PSD:

Acest guvern a guvernat foarte bine sub conducerea doamnei Viorica Dăncilă. A crescut pensii și salarii, a scăzut impozite, a anulat taxe, a implementat programul Național de Dezvoltare Locală. S-au făcut foarte multe lucruri în sănătate, învățământ, infrastructură. Este un guvern care a demonstrat că se poate, deși alții au încercat mereu să spună altceva. Baza solidă economic-financiară a țării a creat-o Viorica Dăncilă și guvernul PSD”.

– Comandat de Partidul Social Democrat – PSD

– Executat de DEZVĂLUIRI.RO – portal: www.dezvaluiri.ro

– CUI mandatar financiar 31190008

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top