Actualitate

VIDEO: NU ne mai sechestrați mașinile în parcările magazinelor! Poliția a constatat în sfârșit că e ilegal

În sfârșit, niște polițiști au avut curajul să se pună cu firma care sechestrează ilegal mașinile clienților, în parcările centrelor comerciale din România. S-a întâmplat la Timișoara, unde doi agenți ai Secției 5 Poliție au deblocat mai multe „caracatițe” montate pe roțile mașinilor, în urma unei sesizări primite prin serviciul 112. Totodată, firma care monta caracatițele, SSG Fire & Rescue SRL, a fost amendată cu 10.000 lei.

Aceasta este o premieră în România, după ce, de mai bine de un an, această firmă de pază și protecție face bani pe spatele clienților care nu respectă regulamentul de parcare afișat în parcările unor centre comerciale din România.

Cum funcționează… caracatița

SSG Fire & Rescue SRL are un contract cu mai multe supermarketuri din România (printre care LIDL și Kaufland), în baza căruia agenții blochează roțile mașinilor care nu respectă Regulamentul de parcare. Aceeași agenți scot „caracatițele”, în schimbul sumei de 100 de lei, bani pe care clienții îi plătesc la supermarket, în numele SSG Fire & Rescue SRL, pentru serviciul de deblocare.

Dezvăluiri a sesizat ilegalitatea încă de acum un an, Kaufland ne-a transmis că totul e legal

Publicația noastră a atras atenția asupra acestei practici abuzive încă din iarna trecută, pornind de la cazul Kaufland Constanța.

Kaufland le pune caracatițe propriilor clienți!

După publicarea acelui articol, Kaufland România ne-a trimis un punct de vedere în care eram înștiințați că parcarea magazinelor reprezintă spațiu privat și toți șoferii care intră acolo trebuie să respecte Regulamentul de parcare.

Scopul Regulamentului este de a menține ordinea, pentru ca toți clienții să se bucure de o experiență plăcută la cumpărături. Nerespectarea prevederilor descrise în regulamentul de parcare poate duce la aplicarea unei sancțiuni”, se mai arăta în replica companiei Kaufland. Ceea ce au uitat să explice cei de Kaufland este cum poate fi considerat un angajat al unei firme private agent constatator, care să aplice sancțiuni și să sechestreze un bun și cum se poate solicita bani pentru un serviciu (în cazul de față serviciul de deblocare) nesolicitat de client.

Sperăm ca intervenția polițiștilor din Timișoara să fie un imbold pentru oamenii legii din alte orașe din țară pentru a opri acest abuz. Pe de altă parte, sperăm ca și clienții supermarketurilor să parcheze regulamentar.

(foto deschidere Ziua de Vest)

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top