Litoralul românesc

VIDEO: Locurile de joacă pentru copii din Constanța au făcut 3 victime doar în ultima săptămână!

Starea actuală a majorității locurilor de joacă pentru copii din Constanța a devenit un subiect foarte des dezbătut în rândul majorității părinților. Până acum câțiva ani Constanța deținea la un moment dat un număr de 63 de locuri de joacă pentru copii, dar din totalul acestora au dispărut deja 16 asemenea amplasamente din cauza problemelor determinate de starea deplorabilă a mobilierului și a ansamblelor de joacă. În prezent, din cauza degradării și a pericolelor la care se expun copiii, se pare că mai mult de jumătate din aceste locuri de joacă vor fi închise.

Ca urmare a ultimelor evenimente în urma cărora mai mulți copii au căzut victime unor accidente petrecute în incinta acestor așa zise locuri de joacă, cel puțin mediul on-line a fost asaltat de mii de proteste și mesaje dezaprobatoare la adresa autorităților locale. Din păcate, în pofida tuturor acestor forme de revoltă cetățenească, autoritățile locale se fac că plouă, chiar dacă situația acestor locuri de joacă a fost și subiectul unor intervenții și amenzi date de cei de la OPC Constanța în cursul anului trecut.

Accidente pe bandă rulantă. Victime? Copiii!

În cursul anului 2017, mai exact în luna septembrie, un băețel de 4 ani a fost rănit grav în locul de joacă din Portul Tomis, acesta căzând printr-o gaură formată într-o punte de lemn a unui tobogan. Acesta a fost momentul în care conducerea Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa a impus închiderea spaţiului de joacă respectiv, incidentul survenind la doar o zi după ce, într-un parc din Bucureşti, o fetiţă a fost rănită grav, tot din cauza unor deficienţe la echipamentele de joacă.

Tot în Portul Tomis, în ziua de 29 aprilie a.c., în același loc de joacă care chipurile ar fi fost închis accesului doar prin înșirarea unor benzi de culoare galbenă care delimitau perimetrul parcului, un copil s-a accidentat din nou căzând printre scândurile putrede ale unui ansamblu de joacă din lemn. Părinții au depus reclamație la Protecția Consumatorului.

În cursul zilei de 5 mai a.c., un gard din plasă metalică a căzut peste doi copii minori în vârstă de 10, respectiv 11 ani, care se jucau într-un spațiu special amenajat pe aleea Pelicanului, în imediata vecinătate a Școlii Generale numărul 40. Ambii copii au fost transportați la spital. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Referitor la această situație a locurilor de joacă reprezentanţii Primăriei Constanţa au invocat procedurile legale, susținând că a fost organizată licitația de pentru contractarea serviciilor pentru reparații curente, dar cu toate că în două rânduri s-a încercat atribuirea acestui serviciu, nimeni nu ar fi prezentat nicio ofertă.

Cu toate că OPC a avertizat de câteva ori Primăria Constanța vizavi de starea acestor locuri de joacă și a nenumăratelor reclamații primite de la cetățeni pe adresa OPC Constanța, acum administrația locală riscă să primească din partea OPC două amenzi: una pentru împiedicarea sub orice formă a controlului, în cuantum de 10.000-30.000 lei și una pentru abaterile constatate, de 2.000-20.000 lei.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top