Politic

Victor Ponta, întâlnire cu întreprinzătorii din Dobrogea: Produsele dumneavoastră sunt mai bune decât cele din afară, dar trebuie să fie și mai ieftine

Victor Ponta, președintele Pro România, s-a întâlnit în comuna Baia, județul Tulcea, cu mai mulți întreprinzători. Alături de Ponta au fost prezenți: Constantin Iacov, secretar executiv, Răzvan Filipescu, secretar general-adjunct, zona de Sud-Est, Ștefana Zibileanu, coordonator organizația județeană Tulcea, Liliana Marinescu, coordonator Baia, precum și deputații constănțeni Mircea Dobre și Mircea Banias.
„Știu că aveți produse de calitate, mult mai bune decât cele din hipermarketuri. Trebuie să găsim împreună soluții pentru a reuși să produceți mai ieftin. Vânzând mai ieftin veți putea să concurați produsele importate. Trebuie să accesați mai ușor și mai multe fonduri europene pentru a avea produsele noastre în hipermarketuri. Dacă fermierii români nu sunt sprijiniți, cei din Turcia sau Polonia vor intra, pentru că ei sunt sprijiniți de statele lor. Cei mai buni bani sunt cei europeni, să învățăm pe toată lumea să îi acceseze. Dacă ne certăm cu Europa, așa cum face Dragnea, atunci cine o sa ne dea bani, Teleorman?”
Victor Ponta a amintit că atunci când a fost la guvernare a mărit subvențiile în agricultură și a scăzut TVA, măsuri care, în opinia sa, i-au ajutat mult pe fermieri. Fostul premier a încercat să afle de la cei prezenți care sunt principalele probleme pe care le au în domeniul lor de activitate. Participanții s-au plâns de birocrația din administrație, exodul tinerilor, refuzul marilor lanțuri de magazine de a le prelua produsele.
„Dacă ai mărit salariile în primării, dar nu ai crescut eficiența, nu poți să ai performanță. Sunt și foarte mulți angajați, sunt și salarii mai mari și atunci cere-le oamenilor să facă ceva în plus. În ultimul timp, toată lumea vrea să muncească la stat. Chestia asta nu poate să țină, iar banii s-au terminat. Sacul s-a rupt și ei deja bagă mâna sub sac”, a spus Ponta.


Președintele Pro România a adăugat că de doi ani și jumătate în România se discută doar despre dosarele lui Dragnea și că este timpul „Să ne întoarcem la investiții în agricultură, educație, sănătate. În loc să muncim pentru țara asta, noi ceilalți ne uităm cum se ceartă ei. Vreau să vorbim de lucruri serioase, nu promisiuni. Olguța Vasilescu a spus că în 2021 se triplează toate pensiile. O credeți? Eu vreau să le spunem oamenilor adevărul! În această zonă unde oamenii știu ce e munca, vreau să ne ajutăm să facem proiecte europene și să ne ținem oamenii în țară. În fiecare lună guvernul se împrumută, dar cine va returna datoria dacă cei tineri pleacă și noi ceilalți nu reușim să producem aici mai mult?”
Cei prezenți s-au mai plâns și de lipsa Camerelor Agricole, a ritmului lent în care avansează cadastrarea terenurilor, lipsa sistemelor de irigații și a pieței de desfacere.

Comandat de Partidul Pro România, cod mandatar financiar coordonator 41190009

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top