Politic

Victor Ponta: Cea mai urâtă și stupidă campanie. Doar Pro România a prezentat proiecte

„Suntem singurul partid care în campania electorală a prezentat proiecte concrete de dezvoltare și a venit și cu sursele de finanțare”, a fost principalul mesaj transmis de Pro România Constanța, la ultima conferință de presă înainte de alegerile locale.

Evenimentul a avut loc la Medgidia și a beneficiat de prezența președintelui partidului, Victor Ponta și a europarlamentarului Corina Crețu.

De această dată, reprezentanții Pro România au propus realizarea unui aeroport la Medgidia, a unui drum care să unească punctul de trecere al frontierei cu Bulgaria de la Negru Vodă și podul peste Dunăre care se află în lucru la Brăila-Măcin și a unui Parc industrial, tehnologic și agricol. Aceste investiții ar urma să ducă la dezvoltarea economică a județului și la crearea de noi locuri de muncă.

Dumitru Moinescu: Am început proiectul parcului industrial în 2005. Acum l-am îmbunătățit

Candidatul la Primăria Medgidia, Dumitru Moinescu, a vorbit despre un Parc tehnologic, un proiect pe care l-a început în anul 2005, când era primar și pe care l-a îmbunătățit și vrea să îl pună în aplicare:

„Medgidia, ca multe alte localități, suferă de lipsa locurilor de muncă. Avem ca soluție pentru acoperirea acestui deficit Parcul industrial din Medgidia.

Aceasta este o inițiativă pe care am avut o eu în 2005, în 2008 eram aproape să îl pornim, făcusem studiul de fezabilitate, făcusem planul de parcelare, găsisem și trei investitori (un turc care voia să facă anvelope, un chinez care voia să facă automobile și un spaniol care voia să facă o fabrică de biodiesel). Am pierdut alegerile și proiectul a murit.

Acum l-am îmbunătățit, este parc industrial, este parc agricol și este parc tehnologic. Avem nevoie de susținere din partea cetățenilor pentru ca acest proiect să devină realitate”.

Răzvan Filipescu: Există 300 milioane euro ce pot fi folosiți pentru aeroportul de la Medgidia

Candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, Răzvan Filipescu, a vorbit la rândul său despre necesitatea creării unor noi locuri de muncă, problemă ridicată mulți dintre oamenii cu care s-a întâlnit în campanie. Filipescu consideră că aceste locuri de muncă sunt legate de investiții de anvergură, ce pot fi realizate în județ și a spus că până în prezent Constanța a pierdut oportunități de finanțare și a pierdut cursa dezvoltării cu celelalte județe mari la nivelul României.

 

Un astfel de proiect propus de Pro România este realizarea unui drum care să lege granița cu Bulgaria de Moldova, traversând Dunărea pe podul de la Măcin-Brăila. Șoseaua ar trebui să treacă pe la Medgidia, pentru că acest oraș este așezat în centrul județului și este un punct nodal de infrastructură, cu ieșire la autostradă și la mare, prin intermediului canalului Dunăre-Marea Neagră.

Filipescu a vorbit și despre necesitatea de a construi un nou aeroport, care să deservească județele Constanța și Tulcea și care să fie construit la Medgidia, iar aeroportul Mihail Kogălniceanu să rămână unul militar:

„Există oportunități de finanțare prin programul de relansare economică a actualului guvern, care a prevăzut o sumă de aproximativ 300 de milioane de euro pentru dotarea și renovarea aeroportului Mihail Kogălniceanu, dar și a aeroportului din Tuzla. Noi considerăm că este nevoie de un aeroport nou și solicităm Guvernului României să se gândească bine și toate sumele prevăzute să fie folosite pentru asta. Am identificat împreună cu domnul Moinescu și cu echipa Pro România faptul că unitatea administrativ teritorială Medgidia deține peste 120 de hectare de teren proprietate, deci există destul spațiu pentru această investiție”.

Mircea Dobre: Aeroportul ar aduce mai mulți turiști în Constanța și Tulcea

Președintele organizației județene Constanța a Pro România, Mircea Dobre, a arătat că un nou aeroport ar crește numărul de turiști de pe litoral și din județul Tulcea:

„Din experiența mea de fost ministru al Turismului, vă spun că este necesar realizarea acestui aeroport, pentru că trebuie să creștem traficul pasagerilor pe tot ce înseamnă zona turistică a județului Constanța, unde avem 11 stațiuni de interes național și aproximativ 30% din locurile de cazare de pe întreg teritoriul României. Nu avem altfel cum să dezvoltăm turismul în județul Constanța, decât prin realizarea acestui aeroport, de o importanță foarte mare pentru tot ce înseamnă regiunea Dobrogei, pentru că acest aeroport va deservi și județul Tulcea”.

Corina Crețu consideră că proiectele propuse de colegii constănțeni sunt foarte importante pentru dezvoltarea economică a zonei și a amintit de mai multe investiții din județul Constanța pe care le-a susținut în perioada în care a avut funcția de comisar european, printre care: autostrada Cernavodă-Constanța sau modernizarea ecluzelor Agigea, Năvodari, Ovidiu.

Victor Ponta: Doar Pro România vorbește despre dezvoltarea localităților și județelor

Președintele partidului, Victor Ponta, a vorbit despre campania electorală la locale, pe care a catalogat-o drept ceam mai urâtă și mai stupidă. În acest context, Ponta consideră că singurul partid care și-a prezentat ideile și proiectele de dezvoltare este Pro România:

„Am venit astăzi la Medgidia, în primul rând ca să vă dăm un mesaj de apreciere pentru ceea ce ați făcut în această campanie și să știți că la Constanța sunteți singurii care vorbesc despre proiecte de dezvoltare a județului. Din păcate, asta se întâmplă în toată țara. Este cea mai urâtă și cea mai stupida campanie, iar eu am deja destule campaniile activ, ca și unii dintre voi. Chiar e campania în care nu se vorbește absolut nimic despre ce ar trebui să se vorbească, ce se întâmplă cu orașul, cu județul, cu comuna.

Nu vreau să participăm la concursul de înjurături, nu vreau să mai spun eu ceea ce vede toată lumea, că PSD și PNL sunt același lucru, că USR, mari luptători pentru schimbare s-au schimbat doar pe ei, în sensul că vor și ei mașină, secretară, birou, o funcție, un salariu la stat, o subvenție pentru ei și rudele lor, că tot s-a terminat cu revoluția.

Și atunci, rămânem doar noi, cei de la Pro România, să vorbim despre lucruri care chiar au legătură cu ce ar trebui să fie alegerile locale, cum ar trebui să se dezvolte localitățile și județele”.

  • comandat de Partidul Pro România filiala Constanța
  • executat de Dezvăluiri.ro – portal: www.dezvaluri.ro
  • C.U.I mandatar 21200010

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top