Ştiri

Vicepreşedintele PNL Tulcea, Daniel Bălan: Poarta de intrare în Deltă nu trebuie sa devină o poartă cu lacătul pus

Apel pentru eliminarea taxei de acces în ARBDD pentru toțí locuitorii județului 

În şedința de sâmbătă, 31 octombrie, a Consiliului Judeţean Tulcea, consilierul Daniel Lucian Bălan a cerut (în faţa reprezentanţilor Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării prezenţi în sală) factorilor competenţi să modifice Ordinul nr. 1882 din 2013 al Ministrului Mediului şi Schimbărilor Climatice, prin care a fost instituită „O taxă de acces pe teritoriul ARBDD în cuantum de 5 lei/zi, 15 lei/săptămână sau 30 de lei/an, taxă care trebuie plătită de către toţi locuitorii, cu excepţia celor care locuiesc pe teritoriul Rezervaţiei”.

Consilierul PNL consideră că regulile actuale de taxare îi prejudiciază pe locuitorii judeţului care merg să îşi viziteze familiile din Delta Dunării şi crează „o falsă falie între locutorii aceluiaşi judeţ, dând impresia că Tulcea a pierdut Delta Dunării, teritoriu care începe să devină un stat în stat”.
Daniel Lucian Bălan a trimis deja o solicitare în acest sens Prefectului Județului Tulcea și va încerca să obțină sprijinul tuturor parlamentarilor tulceni pentru demersul său.
Redăm mai jos integral textul solicitării sale:

„Domnule Prefect,

Subsemnatul Bălan Lucian Daniel, în calitate de consilier județean vă aduc la cunoștință o situație care de mulți ani împarte locuitorii județului Tulcea în două categorii: cei care au acces gratis pe teritoriul Rezervației Biosferei și cei care trebuie să plătească pentru acest acces.
Prin Ordinul Ministrului Mediului și Schimbărilor Climatice nr. 1882 din 2013 a fost instituită o taxă de acces pe teritoriul ARBDD în cuantum de 5 ron/zi, 15 ron/ săptămână sau 30 ron/an, taxă care trebuie plătită de către toți locuitorii cu excepția celor care locuiesc pe teritoriul rezervației. Cum aproape toți locuitorii Deltei au rude care locuiesc în municipiul Tulcea sau în alte localități din județ, ne aflăm în situația aberantă ca un tulcean născut în Sulina, de exemplu, cu domiciliul în municipiu trebuie să plătească o taxă ca să-și viziteze părinții sau alte rude.
Această taxă nu face decât să creeze o falsă falie între locutorii aceluiași județ, dând impresia că Tulcea a pierdut Delta Dunării, teritoriu care începe să devină un stat în stat.
Ca tulcean născut la porțile Deltei vă cer să faceți toate demersurile pe lângă Ministerul Mediului pentru a îndrepta această gravă eroare, astfel încât prin modificarea Ordinului la care am făcut referire mai sus, toți locuitorii județului Tulcea să fie scutiți de la plata taxei de acces pe teritoriul ARBDD.
Tucea, despre care se spunea că este poarta de intrare în Deltă nu trebuie să devină o poartă cu lacătul pus, în fața căreia tulcenii să se oprească”.

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top