Politic

Vezi ce s-a discutat săptămâna aceasta la ședința Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură

Săptămâna aceasta, în cadrul Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților, au fost discutate trei proiecte de lege deosebit de relevante pentru dezvoltarea infrastructurii, siguranței circulației și disciplinei în construcții din România. Una dintre aceste legi a fost reexaminată, respectiv proiectul de lege pentru aprobarea unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului din anul 2020 care aduce modificări în privința administrării porturilor și căilor navigabile. Cu toate că acest proiect a avut un parcurs complex, trecând prin multiple etape legislative, el reflectă importanța mecanismelor de control și transparenței în ceea ce privește guvernarea statului, a anunțat deputatul tulcean George Șișcu.

„Trei legi care privesc domeniile portuar, circulația pe drumurile publice, precum și disciplina în construcții au fost astăzi în atenția Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților.
Proiectul de lege pentru aprobarea unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului din anul 2020 care aduce modificări în privința administrării porturilor și căilor navigabile a avut un parcurs deosebit de sinuos, trecând încă o dată prin procesul de adoptare. În urma cererii de reexaminare solicitate de către Președinte, legea s-a întors în cele două camere, a mai fost o dată adoptată, a fost atacată la Curtea Constituțională și a revenit în Parlament. Avem și astfel de cazuri în activitatea noastră, însă este o dovadă a faptului că mecanismele de control între puterile statului funcționează, și chiar și o Ordonanță de Guvern trece ulterior prin nenumărate filtre.
Un act normativ care a trecut de votul Comisiei noastre astăzi privește înființarea Registrului Electronic Național al Disciplinei în Autorizarea Construcțiilor, o inițiativă foarte bună a colegului meu liberal George Tuță. Acest Registru va cuprinde informații legate de certificatele de urbanism, autorizațiile de construire și recepția la terminarea lucrărilor, precum și informații cu privire la rezistența mecanică și stabilitatea unei clădiri, securitatea la incendiu și igienă, sănătate și mediu înconjurător”, a transmis George Șișcu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top