Administrație Locală

Vernisaj de excepţie la Biblioteca Naţională, cu lucrări de la Tabăra de Pictură Top

Asociația Culturală Altar Filiala Constanța a Uniunii Artiştilor Plastici din România și Primăria Topalu au organizat în perioada 7 – 19 decembrie, în Sala Pergament a Bibliotecii Naționale a României, expoziția cu lucrări de pictură realizate în tabăra de la Topalu, județul Constanța. Vernisajul a avut loc pe 8 decembrie.
Au expus
artiștii plastici: Aurelian Broască, Loretta Baluță, Constanța Petrescu Dănilă, Laura Nistorescu Seniuc, Iolanda Manolescu, Niță Manolescu, Florin Ferendino, Niculae Morărescu, Mugur Coman și Alex Baciu. Curatorul expoziţiei a fost criticul de artă Roxana Bărbulescu.

”Fascinați de luminozitatea ce imprimă priveliștilor o cromatică aparte și pătrunși de rusticitatea împrejurimilor, cei zece artiști plastici înfățișează în lucrările lor atmosfera specifică locurilor dobrogene mărginite de Dunăre. Străzi, case, portrete ale localnicilor, maluri însorite sau în amurg, pâlcuri de copaci sau bărci ancorate la mal sunt redate într-o varietate de maniere impregnate de particularitățile stilului fiecărui artist, dar și de receptarea lor emoțională. Astfel, într-o permanentă pendulare între stare și realitate, peisajele de la Topalu se regăsesc în compoziții caracterizate fie de un ritm echilibrat al formelor sau al tușelor, de țesături de mase cromatice, fie de o simplitate cromatică redusă la câteva tonuri suave de gri sau la tonuri tari de violet sau orange”, a afirmat Roxana Bărbulescu.

Consider că astfel de evenimente contribuie la ridicarea nivelului cultural-artistic al comunei şi ajută la promovarea acestor locuri minunate. Totodată, cred că prezenţa Muzeului de artă Dinu şi Sevasta Vintilă în comuna noastră, ne obligă într-un fel să organizăm astfel de evenimente. Vreau să le mulţumesc membrilor Uniunii Artiştilor Plastici din România (al cărui preşedinte este Aurelian Broască), filiala Constanţa, reprezentanţilor Asociaţia Culturală Artar şi curatorului expoziţiei, doamna critic de artă Roxana Bărbulescu, a declarat Primarul comunei Topalu, Valentin Stanciu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top