Opinii

Vârstnicii şi educatorii, sărbătoriţi la Cumpăna

Cu prilejul „Zilei Internaţionale a Vârstnicilor”, Consiliul Local al comunei Cumpăna, reprezentat legal prin persoana primarului, ec. Mariana Gâju, a organizat pe 1 octombrie a.c.,  manifestarea dedicată sărbătoririi înţelepţilor. „Ziua Internaţională a Vârstnicilor este o sărbătoare şi totodată o dovadă a preţuirii sincere şi a respectului pe care le datorăm persoanelor de vârsta a treia, pentru eforturile şi realizările de-a lungul timpului”, a declarat Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna. 

Un articol de Andreea PAVEL

Evenimentul s-a desfăşurat în „Clubul Înţelepţilor” din localitate, începând cu ora 17:00 şi a reunit un număr de 150 de persoane vârstnice. Bătrânii au primit câte un buchet de flori şi diplome de onoare, ca simbol al recunoştinţei şi al respectului faţă de venerabila vârstă pe care o au. În dar, au mai primit şi un spectacol de balet susţinut de tânăra generaţie a comunei reprezentată de elevii Şcolii de Balet „Nicolae Spirescu” din Cumpăna. Spectacolul a fost susţinut pe scena Casei de Cultură din localitate, începând cu ora 18:00. De asemenea, vârstnicii comunei au mai fost gazdele unei delegaţii din Anglia, pe care au însoţit-o în vizita prin localitate şi, ca nişte adevăraţi înţelepţi, au prezentat invitaţilor, cu drag,  comuna.
A doua zi, pe 2 octombrie a.c., începând cu ora 14:00, sala de şedinţe a Casei de Cultură Cumpăna a fost din nou plină. De această dată a fost rândul educatorilor să fie cinstiţi în cadrul activităţii cultural artistice intitulată: „Ziua Mondială a Educatorilor”. Partenerii acţiunii au fost Biblioteca Judeţeană „I.N. Roman” din Constanţa, reprezentată la eveniment de Ştefan Pleşoianu, şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din oraş. În cadrul întâlnirii a avut loc o prezentare istorică a comunei Cumpăna susţinută de reprezentantul Muzeului de Istorie şi Arheologie, Traian Cliante, iar mai apoi a urmat un recital de poezie susţinut de elevii Grupului Şcolar Cumpăna. De menţionat ar mai fi şi faptul că la acest eveniment au  participat peste 50 de cadre didactice.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top