Actualitate

Valentin Stanciu, primarul comunei Topalu: „Noi trebuie să facem ceea ce este necesar, nu să alimentăm panica oamenilor”

„Legea se aplică unitar pentru toate persoanele din țară. Legile, Hotărârile și Ordonanțele Militare sunt clare. Ele mai trebuie respectate și aplicate de toată lumea”, spune Valentin Stanciu, primarul comunei Topalu, atunci când este întrebat despre măsurile luate în această perioadă de pandemie.

„Din punct de vedere administrativ, am suspendat relațiile cu publicul în cadrul primăriei, legătura cu oamenii o ținem prin intermediul telefoanelor. Îi ajutăm pe cei care au nevoie de diferite declarații”, mai spune primarul.

De asemenea, administrația locală a identificat toate persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, iar reprezentanții primăriei au mers din poartă în poartă la persoanele cu probleme sau în vârstă. „Le-am lăsat numerele de telefon și le-am spus să ne contacteze în cazul în care au dificultăți. Noi trebuie să facem ceea ce trebuie făcut, nu să alimentăm factorul de stres al populației. Cine are ochi de văzut văd, cine are urechi de auzit aud”, crede Valentin Stanciu.

Comuna Topalu are peste 600 de case și un bloc de locuințe. Satul aparținător, Capidava, are aproximativ 40 de case. Comuna are o suprafață agricolă de 6.869 de hectare din care 4.737 de hectare arabil, 1.087 ha pășune, 45 ha vii.

Comuna Topalu găzduiește un valoros muzeu de artă. Muzeul este bazat pe colecția de 228 de opere de pictură, sculptură și grafică donată de doctorul Vintilă D. Gheorghe în 1960. Prin bogăția să, muzeul de la Topalu oferă de fapt o istorie reală a picturii românești de la Nicolae Grigorescu până la artiștii contemporani. Cele mai valoroase lucrări sunt cele din perioada interbelică, aparținând unor pictori ca – Nicolae Tonitza, Gheorghe Petrașcu, Theodor Pallady, Ștefan Dumitrescu, Marius Bunescu, Alexandru Ciucurencu, Constantin Piliuță, Virgil Almășan, Ion Bițan.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top