Ştiri

Vadim, EBA şi Becali, „crema” europarlamentarilor în 2009

Cei trei care au speriat Vestul

Vă prezentăm în rândurile ce urmează cele mai amuzante replici din cadrul activităţii pe care o desfăşoară cei mai controversaţi parlamentari europeni, cei despre care majoritatea spune că ne fac ţara de ruşine şi nici în ruptul capului n-aveau ce căuta în marea familie de deputaţi europeni. Elena Băsescu şi Gigi Becali citesc discursurile ca la şcoală, de pe foi. Teoria lui Vadim Tudor, conform căreia alegerile sunt furate grosolan de mafia românească, a ajuns şi la urechile parlamentarilor europeni.

Un articol de Andreea Blacioti-Carasimu

EBA vorbeşte despre eliminarea vizelor pentru locuitorii din regiunea Balcanilor de Vest, după care, fără nici o logică, precizează colegilor deputaţi că România nu a recunoscut independenţa Kosovo. Gigi Becali se declară fericit că poate vorbi în acelaşi limbaj precum pe stadionul Ghencea despre ridicarea vizelor şi despre strămoşii lui răspândiţi în „aproape toţi Balcanii”. Acestea fiind zise, nu ştim ce părere şi-au făcut euro parlamentarii despre noi, dar vorba latifundiarului: Doamne ajută!

EBA – Analiştii politici o iau peste picior: Ştie despre ce vorbeşte?

„Fata lu’ tata” este conştiincioasă în redactarea temelor europene, iar din discursurile sale, pare că nu mai are celebrele probleme de exprimare, datorită sau din cauza cărora a ajuns printre cei mai controversaţi oameni politici ai anului 2009. Deşi în diferite emisiuni a stârnit râsul zicând că nu ştie ce să spună referitor la proiectul Nabucco, Elena Băsescu s-a descurcat destul de bine în întâlnirile cu ai săi colegi deputaţi. În prima sa intervenţie în Parlamentul European, fiica preşedintelui a vorbit despre subiectul eliminării vizelor pentru persoanele din regiunea Balcanilor de Vest. Ea a insistat şi asupra dreptului la libera circulaţie în UE a cetăţenilor moldoveni şi a sfârşit prin a menţiona, fără nici o legătură cu cele înşirate iniţial, că România nu a recunoscut independenţa Kosovo: „Susţin decizia Comisiei Europene, prin care se concretizează angajamentul manifestat de ani de zile privind eliminarea vizelor pentru persoanele din regiunea Balcanilor de Vest. Însă consider că cetăţenii Republicii Moldova trebuie să se bucure de aceleaşi drepturi privind libera circulaţie în UE cât mai curând. Uniunea Europeană trebuie să dezvolte în continuare politica uşilor deschise faţă de aceste ţări, iar eliminarea vizelor este un pas important pe drumul integrării europene a acestor popoare. În completarea acestei decizii, care va duce la dezvoltarea oportunităţilor de afaceri transfrontaliere şi a libertăţii de circulaţie a persoanelor, instituţiile europene trebuie să aibă în vedere programe culturale şi educaţionale care să facă cunoscute valorile europene în aceste ţări. În acest context, asigurarea securităţii frontierelor şi combaterea infracţionalităţii internaţionale trebuie să constituie în continuare o prioritate. În final, doresc să reafirm că România nu a recunoscut independenţa Kosovo”.

Gigi Becali – Din pârnaie, a fugit în PE să vorbească despre strămoşii armâni

Este considerat de mulţi ca fiind prea incult pentru a traversa strada, darămite pentru a reprezenta România în Parlamentul European. Cu toate acestea, după un scandal ce a durat două săptămâni, în care Gigi Becali a fost personajul principal, acesta a ieşit la braţ cu duşmanul său de moarte, Vadim Tudor. A stat în închisoare două săptămâni, după care a dat la pace cu liderul Partidului România Mare. Apoi a câştigat îndeajuns de multe voturi pentru a zbura la Bruxelles. Deşi a spus că mai mulţi consilieri îl vor sfătui în compunerea discursurilor, după cum sună unul dintre acestea, se pare că Becali s-a răzgândit şi le-a scris singurel: „Sunt fericit să vorbim astăzi aici despre ridicarea vizelor pentru unele ţări din Balcani şi am să vă spun de ce: bunicii mei s-au născut în Macedonia, tatăl meu s-a născut în Albania, bunica mea în Grecia, mama mea în Bulgaria, iar eu m-am născut în România. Dumnezeu a făcut ca astăzi să fiu aici şi să-l întreb pe domnul Olli Rehn: este posibilă ridicarea vizelor pentru Albania, aşa cum s-a promis, la jumătatea anului 2010? Este o întrebare la care vreau un răspuns pentru că ţine de sentimentele mele, de legăturile mele, de familie, rădăcinile pe care le am în aproape toţi Balcanii. Doamne ajută!”

Vadim Tudor – Se crede purtătorul de cuvânt al evreilor în UE

Zis şi „medicamente”, Vadim Tudor este recunoscut pentru că în urma fiecărui scrutin iese pe post şi zbiară că alegerile au fost furate, dat fiind faptul că sondajele arătau că Partidul România Mare, al cărui lider este, a câştigat 99,99% din procente.
Acesta a declarat într-o intervenţie că rabinul Schmidl l-a rugat să fie „purtătorul de cuvânt” al evreilor în UE: „Preşedintele Organizaţiei Mondiale Athra Kadisha, Marele Rabin David Schmidl, m-a rugat să fiu, citez, „purtătorul lor de cuvânt în Uniunea Europeană”, unde ei doresc să fie înfiinţată o comisie care să se ocupe de orice reclamaţie referitoare la profanarea terenurilor cimitirelor, iar Tratatul de la Geneva ar trebui actualizat şi ameliorat”. După ce a adăugat că şi-a dus copiii în pelerinaj la Auschwitz, „vorbitorul a fost întrerupt de către Preşedinte”.  
O altă intervenţie (şi ultima consemnată pe site-ul www, euro parl. euro pa.eu) ar fi trebuit să reprezintă o dezbatere pe marginea referendumului din Irlanda. Iată însă ce a ieşit: „Aşa după cum ştiţi, România cunoaşte în această perioadă o criză politică fără precedent, care se adaugă la criza economică şi socială. În aceste zile se pregăteşte o mare fraudă electorală. E vorba de alegerile pentru funcţia de preşedinte al României, care urmează să se desfăşoare la 22 noiembrie. Toate alegerile din România au fost fraudate, dar jaful care se pune la cale acum e inimaginabil. Eu nu acuz pe nimeni, dar au fost create şi perfecţionate mecanisme ale fraudei absolut scandaloase: sondaje de opinie mincinoase, turism electoral, liste suplimentare, voturi anulate ale oamenilor vii şi voturi valabile ale morţilor, imense sume de bani şi produse pentru mituirea cetăţenilor săraci, convingerea părinţilor prin mituirea copiilor din şcoli, frauda pe calculator şi multe alte ilegalităţi. Salvaţi România! SOS poporul român! Instituţiile Consiliului Europei şi în primul rând Parlamentul European au datoria morală să ajute o ţară membră să nu iasă de pe orbita civilizaţiei. Nu lăsaţi mafia din Balcani să dinamiteze proiectul generos al Uniunii Europene. Trag acest semnal de alarmă fiindcă instituţiile Uniunii Europene reprezintă ultima speranţă a poporului român”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top