Politic

USR, ordin de partid de la Stelian Ion: „SĂ ÎL TOCĂM MĂRUNT PE CHIȚAC ZI DE ZI!”

Publicația noastră a intrat în posesia unui mesaj postat pe un grup intern de Whatsapp al USR, în care Stelian Ion își îndeamnă colegii să îl atace în mediul on-line pe primarul Constanței, Vergil Chițac.

Salutare, colegi! Bătaia de joc venită din partea lui Chițac nu mai are limite. Trebuie să începem să îl tocăm mărunt, zi de zi. Eu am început. Simțiți-vă liberi să vă alăturați cu postări, distribuiri și comentarii la postările altor colegi. Nu putem lăsa lucrurile așa”, este conținutul mesajului trimis de Stelian Ion.

Pentru a fi mai convingător, parlamentarul USR a postat imediat pe contul său de Facebook un atac, intitulat „Unitatea Militară Constanța, comandată de pensionarul special Vergil Chițac, arată jalnic”, în care a preluat o serie de stereotipuri despre Chițac, folosite de adversarii săi politici.

Viceprimarul a votat împotriva unui împrumut pentru cofinanțarea unor proiecte de dezvoltare

Furia lui Ion Stelian a plecat de la decizia lui Chițac de retragere a atribuțiilor viceprimarului USR Florin Cocargeanu, după ce acesta din urmă a votat împotriva proiectului de contractare a unui împrumut pentru cofinanțarea unor proiecte ale administrației publice locale printre care și câteva unități de învățământ.

Banii, spune primarul Vergil Chițac într-o postare pe Facebook, sunt necesari pentru finalizarea unor investiții în infrastructura din oraș, aflate în diferite stadii de implementare. Valoarea acestor proiecte este de aproximativ 2,1 miliarde de lei, din care 1,85 miliarde reprezintă finanțare europeană, iar 250 milioane de lei sunt cheltuieli neeligibile, pe care trebuie să le acopere Primăria Constanța.

„După votul și comportamentul domnului viceprimar, înțeleg că nu-și dorește să finalizăm aceste proiecte pentru care atât noi, cei din aparatul administrativ, cât și constănțenii ne-am zbătut foarte mult. Condamn această atitudine, cu atât mai mult cu cât anterior viceprimarul din partea USR, și-a declarat acceptul pentru contractarea de împrumuturi pentru dezvoltarea orașului.

Un număr de 6 proiecte de pe această listă vizează renovarea integrală a unor unități școlare, iar structura care se ocupă cu administrarea tuturor unităților de învățământ este chiar în subordinea viceprimarului USR. Or, din această perspectivă, atitudinea domniei sale este cel puțin suspectă”, a adăugat Vergil Chițac.

USR-istul a recunoscut public că a fost de acord cu împrumutul

Imediat, toată floarea cea vestită a USR Constanța s-a prezentat într-o conferință de presă pentru a-și arăta susținerea pentru colegul viceprimar rămas fără atribuții, dar mai ales pentru a-l ataca pe Vergil Chițac. În timp ce Stelian Ion a dezgropat trecutul făcând apel la evenimente din alegerile locale din 2016, omul în discuție, viceprimarul Florin Cocargeanu, a recunoscut faptul că a fost de acord cu împrumutul. Inițial, căci apoi… s-a răzgândit.

„Da, ok, am zis în discuțiile pe care le-am avut anterior, acum vreo două luni, că sunt de acord, dar nu în orice condiții. Și acum aș fi fost de acord cu acest împrumut dacă discutam înainte, dacă ni se explica.”.

Nu este foarte clar de ce în urmă cu două luni acest credit era oportun, iar astăzi nu mai e, din punctul de vedere al lui Cocargeanu și ce ar fi trebuit să se întâmple pentru ca USR-istul să fi rămas consecvent propriei decizii.

Cine și ce să-i explice, atât timp cât el este zilnic în biroul său din Primăria Constanța și beneficiază de o secretară și de tot aparatul primăriei?!

În principiu vorbim de interesul cetățeanului. Totuși atitudinea politică a USR Constanța, în frunte cu Stelian Ion, crează o oarecare derută și confuzie. Cum aprobarea împrumutului însemna finalizarea unor proiecte de infrastructură care sunt în beneficiul constănțenilor, votul împotrivă dat de consilierii USR pare un atac la primarul Vergil Chițac dar și la adresa constănțenilor.

USR vrea bine cetățenilor sau doar denigrarea lui Vergil Chițac?

Demersul pare să aibă în subsidiar o strategie politică a USR împotriva lui Chițac. Dacă proiectele nu sunt cofinațate nu se vor putea termina lucrările în oraș, aspect pe care USR-iștii lui Stelian Ion marșează de ceva timp.

Într-o altă cheie se poate descifra că votul împotrivă poate să fie chiar un sabotaj, pentru că retorica politică USR Constanța are ca subiect principal accentuarea nemulțumirii constănțenilor din cauza disconfortului creat de șantierele din oraș. Așa că subfinanțarea proiectelor înseamnă șantiere nefinalizate și bile negre pentru Vergil Chițac. Prelungirea șantierelor și în 2024 ar da apă la moară propagandei USR care deja propagă ideea că lucrările sunt întârziate și de proastă calitate și că în mare parte sunt proiectele lui Decebal Făgădău. În concluzie, nu se întețege din retorica politică a USR Constanța dacă urmăresc binele constănțenilor sau doar denigrarea cu orice preț a primarului Vergil Chițac!

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top