Politic

Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Turcia din Parlamentul României s-a întâlnit cu noul ambasador turc

Astăzi, deputatul George Șișcu, membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Turcia din Parlamentul României, a participat la prima întâlnire cu noul ambasador al Republicii Turcia în România, Excelența Sa Özgür Kıvanç Altan. În cadrul discuțiilor, membrii Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Turcia și-au exprimat regretul profund față de cutremurele devastatoare din data de 6 februarie și și-au transmis sincerele condoleanțe pentru pierderile de vieți omenești ale poporului turc.

În calitate de reprezentant al județului Tulcea, deputatul Șișcu a evidențiat importanța relațiilor dintre cele două țări și a subliniat faptul că România a fost prima țară care a ajuns în zona afectată de cutremure, oferind ajutor și solidaritate. Acest lucru a fost apreciat de Excelența Sa Özgür Kıvanç Altan în discuțiile avute la Parlamentul României. Deputatul Șișcu a subliniat, de asemenea, disponibilitatea României de a oferi orice ajutor suplimentar va fi necesar, în funcție de nevoile părții turce.

George Șișcu a reafirmat că cele două țări au o relație extraordinară de colaborare și că va continua să lucreze pentru consolidarea acestor relații și construirea de noi punți între cele două țări.

„Am participat astăzi la prima întâlnire cu Excelența Sa Domnul Özgür Kıvanç Altan, noul ambasador al Republicii Turcia în România, în calitatea mea de membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Turcia din Parlamentul României. A fost o întâlnire marcată de emoția momentului, în care ne-am exprimat încă o dată regretul profund față de tragedia provocată de cutremurele devastatoare din 6 februarie și am transmis sincerele noastre condoleanțe pentru imensele pierderi de vieți omenești ale poporului turc.
Ca tulcean, știu bine cât de afectată a fost comunitatea turcă de la noi, în condițiile în care și comunitatea de la noi, precum cele din întreaga Europă, păstrează o vie legătură cu țara natală și cu rudele de acolo.
România a fost prima țară care a ajuns în zona afectată de cutremure, cu echipe de intervenție și tone de lucruri de primă necesitate din rezerva de stat, exprimând solidaritate și acțiune, lucru evidențiat și apreciat de Excelența Sa Özgür Kıvanç Altan în discuțiile pe care le-am avut astăzi la Parlament. Suntem gata să oferim orice ajutor suplimentar va fi necesar, în funcție de nevoile părții turce.
Sunt sigur că vom avea o relație extraordinară de colaborare cu noul ambasador al Republicii Turce în România și că vom continua să construim între noi punți. L-am asigurat că va beneficia de întreaga mea colaborare și deschidere!
Turcia este, pe lângă o națiune prietenă cu care avem încheiat un Parteneriat Strategic de mai bine de un deceniu, și un membru important al NATO și un pilon de securitate și stabilitate în regiunea noastră. De asemenea, este al doilea cel mai important partener comercial din afara UE al României și prima destinație din afara UE pentru exporturile românești”, a afirmat deputatul tulcean.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top