În oraşul iordanian au activat teroriştii Osama ben Laden şi Abu Musab al Zarqawi
În vara anului 2007, câţiva constănţeni au acuzat statul român că refuză să le echivaleze diplomele opţinute la o universitate privată din Iordania (Zarqa Private University). Şeful Cultului Musulman din România, Iusuf Muurat, a declarat în mijlocul scandalului că tinerii, membri ai fundaţiei islamice Taiba, care activează în mai multe ţări printre care şi România, au fost educaţi în spiritul islamului radical-extremist.
În poveste a intrat şi SRI, care a publicat pe un site oficial un articol în care sugera o apropiere între Fundaţia Taiba şi organizaţia extremistă Fraţii Musulmani. Reprezentanţii Fundaţiei Taiba au respins această acuzaţie şi s-au plâns că sunt persecutaţi de autorităţile din România. „Ne simţim vânaţi de serviciile secrete. În timp ce Muftiul a afirmat că suntem radicali în mod oficial, vă daţi seama că noi avem ştampila de radicali la Ministerul Educaţiei. Pe de altă parte, serviciile de stat ne cunosc de ani de zile, iar dacă există vreo nelămurire, noi toţi suntem dispuşi să venim să le spunem că în Islam nu există ascunzişuri”, a declarat pentru DEZVĂLUIRI preşedeintele Taiba, Cherim Enghin, într-un interviu realizat în vara anului 2007.
Un articol de Mihai Răzvan ROTARU
14 profesori demişi pentru apartenenţa la gruparea Fraţii Musulmani
Cât despre Zarqa Private University, absolvenţii români spun că e o instituţie de învăţămînt onorabilă, recunoscută de statul iordanian. O analiză atentă a biografiei profesorilor universităţii demonstreazăînsă că lucrurile nu stau deloc aşa.
În anul 2007, 14 profesori ai Zarqa Private University au fost obligaţi de către autorităţile iordaniene să îşi dea demisia, pentru că aparţineau grupării Fraţii Musulmani. Informaţia a fost confirmată şi de siteul grupării, care acuza implicarea serviciilor secrete din Iordania în această afacere. Investigaţiile au demonstrat că o mare parte din acţiunile companiei ce patronează universitatea aparţineau unor membri importanţi ai Fraţilor Musulmani.
Preşedintele universităţii, Ishaq Al-Farhan este unul dintre cei mai marcanţi membri ai Frontului Acţiunii Islamice (Hizb Jabhat al-Amal al-Islami), aripa politică a organizaţiei Fraţii Musulmani. În anul 2000, pe când deţinea funcţia de preşedinte al Consiliului Frontului Acţiunii Islamice, i s-a interzis intrarea în SUA.
Fundaţia Taiba a tradus cărţile unor lideri extremişti
Un alt personaj controversat este Dr. Rahil Al Ghraeba, care între 1999 şi 2007, a predat la facultatea de Sharia (Legislaţie Islamică), deţinând în acelaşi timp funcţia de Secretar General Senior Asistent în Frontul Acţiunii Islamice.
Cel mai interesant personaj din cadrul universităţii a fost Omar al-Ashqar, fostul decan al Facultăţii de Sharia, în prezent profesor la „Islamic Learning Foundation”- SUA. Această fundaţie este asociată cu organizaţia „Fraţii Musulmani” din Pakistan (Jamaat-e-Islami). Fondatorul organizaţiei pakistaneze este Maududi, iar urmaşul său la conducere a fost mult timp Khurram Murad, fondatorul „Islamic Foundation”- UK.
“Întâmplător”, cărţile liderilor islamişti numiţi mai sus se regăsesc pe lista traducerilor publicate de către Fundaţia Taiba, pentru cititorii români: „Predestinarea şi Destinul”, „Raiul şi Iadul” de Omar al-Ashqar, „Sharia”, „Ce înseamnă Islamul”, „Drepturile Omului în Islam”, „Islamul Azi” şi „Religia Adevărată” de Maududi.
Oraşul celor mai temuţi terorişti din lume
Oraşul Zarqa din Iordania reprezintă un punct fierbinte pe harta terorismului internaţional. În 1994, Abu Muhammad al Maqdisi împreună cu Abu Musab al Zarqawi (care avea să devină numărul doi în organizaţia Al Qaeda) şi Abu Qatada au înfiinţat o celulă teroristă la Moscheea Zarqa. Trebuie spus că încă din 1984, pe un câmp de lângă oraş (Al-Ruseifah), funcţiona o tabără de antrenamente pentru refugiaţii palestinieni cantonaţi în zonă. Tabăra a fost înfiinţată de către iordanianul Abdullah Azzam (membru proeminent al organizaţiei „Fraţii Musulmani”, considerat în prezent liderul istoric al Hamasului palestinian) şi a fost frecventată chiar şi de către Osama bin Laden. De altfel, Azzam avea să devină mentorul celui mai căutat terorist din lume. Tabăra Maktab al- Khidamat, a pregătit arabi care să lupte în Afganistan. De aceea, nu este întâmplător că cel puţin 300 de oameni au plecat din Zarqa şi Al-Ruseifah să lupte în Afganistan, Cecenia şi Irak.
SRI acuză: fundaţii islamice româneşti servesc interesele grupărilor extremiste
Capturarea lui Florin Lesh înainte de a detona o maşină-capcană la Timişoara a readus în discuţie acţiunile Fraţilor Musulmani în România. Conform SRI, Lesh (pe numele său de musulman, Aynan Hassan Abger) a fost racolat de Fraţii Musulmani în urmă cu mai mulţi ani şi chiar a luptat sub stindardul jihadului alături de “fraţii” musulmani în războiul din Bosnia. Ofiţerii de informaţii susţin că Lesh a fost îndoctrinat cu percepte fundamentaliste, declarându-se dispus să se sacrifice într-un atentat terorist. Aceleaşi surse afirmă că
Lesh a ţinut permanent legătura cu adepţi ai ideologiei fundamentalist-islamice din ţară şi străinătate, în special cu musulmani din regiuni cunoscute ca pepinieră a fenomenului terorist. Totodată, pe siteul Şcolii Naţionale de Informaţii (instituţie patronată de SRI) a apărut informaţia conform căreia Fraţii Musulmani activează în România sub acoperirea unor fundaţii şi asociaţii printre care Liga Islamică şi Culturală şi Fundaţia Umanistă Al Taiba – România şi au filiale în principalele centre universitare din ţară.
Cine sunt Fraţii Musulmani
Gruparea „Fraţii Musulmani” este strâns legată ideologic de mişcarea Hamas, ambele având orientări extremiste pe linia fundamentalismului islamic. Spre deosebire de Hamas, care acţionează aproape exclusiv în Teritoriile Autonome, organizaţia de tip transnaţional „Fraţii Musulmani” vizează promovarea doctrinei fundamentalist-islamice extremiste pe plan mondial. Gruparea a avut nuclee active în România chiar şi în timpul regimului lui Nicolae Ceauşescu.
Este deja celebrul atentat organizat pe 26 mai 1985, când o maşină-capcană a explodat la Universitatea Bucureşti, în cartierul Grozăveşti, provocând moartea a doi ofiţeri ai unităţii antiteroriste. Atentatul cu bombă a fost organizat de ramura românească a organizaţiei „Fraţii Musulmani”.
Gruparea este interesată de crearea unor structuri de acoperire sub care să-şi desfăşoare activitatea în ţările în care are interese, de exemplu acolo unde trăieşte un număr relativ mare de musulmani. Fraţii Musulmani urmăresc atragerea de noi membri, indiferent de naţionalitatea sau cetăţenia acestora.
În rapoartele serviciilor secrete româneşti se precizează că „potenţialul de pericol la adresa siguranţei naţionale a României este, teoretic, însemnat, acesta putându-se diminua sau accentua în funcţie de evoluţia situaţiei operative din ţările sau zonele în care organizaţia are interese majore, cum ar fi Iordania, Siria, Yemen, Sudan sau Teritoriile Autonome. Astfel, există posibilitatea ca membrii grupării să acţioneze cu preponderenţă asupra reprezentanţilor oficiali ai ţărilor anterior menţionate.”