Politic

Un DEPUTAT român cere Parlamentului susținerea ADERĂRII URGENTE a REPUBLICII MOLDOVA în UE!

Deputatul constănțean Bogdan Bola, membru al partidului Forța Dreptei, a susținut în Parlamentul României aderarea cât mai urgentă a Republicii Moldova la Uniune Europeană.

“Situația geopolitică a Europei de Est a devenit extrem de volatilă, ca urmare a acțiunilor agresive ale Federației Ruse asupra Ucrainei. Însă nu trebuie să uităm că nu doar Ucraina a fost agresată teritorial, ci și Republica Moldova, prin amplasarea Armatei a 14-a Rusă pe teritoriul suveran al Republicii Moldova și susținerea regimului separatist de la Tiraspol”, a susținut deputatul Bogdan Bola.

Tot el a mai afirmat că: “Republica Moldova este vulnerabilă agresiunii ruse, mai ales în astfel de momente, când conducerea Moldovei sub Maia Sandu are evidente aspirații pro – europene. Consider că, urmând exemplul Ucrainei, este momentul ca România să ceară aderarea de urgență a Republicii Moldova la U.E. Dacă ucrainienii cer ca această excepție să se aplice pentru ei, consider că este de datoria noastră, a României, de a pune presiune ca și Moldova să intre odată cu Ucraina.”

În calitate de membru al Camerei Deputaților, Bogdan Bola a solicitat Parlamentului României să voteze o declarație de susținere a aderării de urgență a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

“O astfel de decizie nu ar avea de ce să fie interpretată ca o provocare militară, însă ar sublinia clar că, indiferent de evoluțiile militare viitoare, cele două state – Ucraina și Moldova – ar beneficia de sprijinul tuturor țărilor din marea familie europeană”, a declarat Bola.

O astfel de mișcare strategică din partea Uniunii Europene, cum ar fi primirea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, ar asigura flancul estic al țării noastre și ar crea premizele ca un astfel de război să nu transforme niciodată cetățenii români în refugiați.

“Împreună, suntem mai puternici și împreună putem evita astfel de tragedii pe viitor. Putem arăta astăzi că, prin solidaritate politică/militară a statelor din U.E. cu două țări amenințate cu dispariția sau transformarea în state – marionetă, suntem capabili să realizăm o Uniune mai puternică, mai unită și mai prosper”, a mai spus deputatul constănțean Bogdan Bola.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top