Actualitate

Un buldoexcavator de ultimă generație a intrat în dotarea primăriei Pantelimon

Utilajul este achiziționat în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene, un proiect depus de administrația locală încă de acum doi ani. Scopul achiziționării acestuia este de a îmbunătății serviciile publice locale adresate populației comunei.

„Primăria comunei Pantelimon, a făcut o importantă achiziție, deosebit de necesară comunității: un buldoexcavator nou MECALAC, model TLB 890”, spune Costel Armășescu, primarul comunei Pantelimon, județul Constanța.

Hotărârea de aprobare a achiziției a fost în data de 25 mai 2018 și a durat mai bine de doi ani până când s-a trecut prin toate etapele obligatorii unui proiect cu finanțare europeană. Acum, buldoexcavatorul a ajuns în curtea primăriei.

„Acest utilaj va deservi populația din comuna noastră în cazul unor situații deosebite datorate condițiilor meteo pe timp de iarnă, respectiv curățatul și transportul zăpezii de pe căile publice și menținerea acestora în condițiile optime pe timp de polei și îngheț, intervenții în ajutorul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (S.V.S.U.) din cadrul primăriei, lucrări pentru întreținerea drumurilor, decolmatarea canalelor de scurgere a apelor pluviale”, explică primarul.

Achiziția a fost făcută în cadrul proiectului „Achiziție utilaje specifice întreținere drumuri locale în comuna Pantelimon”, contract de finanțare 5368 din 10.06.2020, încheiat în prevederile Legii nr.98/2016, privind achizițiile publice.

Contractul de finanțare are ca obiect „furnizare buldoexcavator și accesorii (perie curățare stradală cu bazin de colectare, lamă de zăpadă cu înclinare hidraulică, freză de zăpadă, tocătoare de vegetație, sistem de cuplare rapidă acționare mecanică) în cadrul proiectului – Achiziție utilaje specifice întreținere drumuri locale în comuna Pantelimon”.

Prețul total al utilajului este de 482 188 lei cu T.V.A.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top