Actualitate

Comuna Frecăței – Investiții majore în sistemul de sănătate

Așa cum arăta încă de la elaborarea Strategiei de dezvoltare a comunei Frecăței, reabilitarea şi aducerea la parametri de performanță a dispensarelor umane aferente satelor componente ale comunei și dotarea lor a fost un capitol important pe agenda primarului Marian Naiman.

Trebuie menționat că administrația locală a avut în această perioadă proiecte în implementare pentru reabilitarea dispensarelor umane din satele Cataloi, Poșta și Frecăței și construirea unui dispensar uman în localitatea Telița.

Recent, dispensarul uman din satul Poșta a fost inaugurat în prezența primarului comunei, preoților și altor oficialități locale. Totodată, aici s-a ținut și o slujbă de sfințire a noului spațiu destinat îngrijirilor medicale.

Aproximativ 460.000 de lei au costat lucrările de reabilitare și modernizare a dispensarului uman din satul Poșta. Finanțarea a fost asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) – Ministerul Dezvoltării Regionale.

Administrația locală implementează și proiectul construirii unui dispensar medical uman în localitatea Telița (valoare 408.000 de lei), proiect ce presupune executarea de lucrări de construcții de clădiri pentru servicii sanitare, execuția lucrării de construcții și instalații, organizare de șantier pentru realizarea obiectivului de investiții, execuția lucrării, construcție, proiectare tehnică.

De asemenea, echipa condusă de primarul Marian Naiman implementează proiectul de reabilitare a dispensarului din localitatea Frecăței. Aici se execută lucrări de reparații generale și de renovare, în valoare de 444.000 de lei

Comuna Frecăței este situată în partea centrala a județului Tulcea și ocupă o suprafață totală de 12.880 hectare. În componența comunei intră patru sate: Frecăței (reședința de comună), situat la 19 kilometri față de Tulcea; Cataloi, situat la  12 kilometri de Tulcea; Poșta, aflat la 2 kilometri de reședința de comuna și Telița, la 18 kilometri de Frecăței.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top