Actualitate

Țuțuianu despre procesul cu ANI: Am avut încredere în justiția română și nu am greșit

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu a vorbit într-o postare pe Facebook despre recenta decizie a Curții de Apel Constanța, care i-a dat câștig de cauză în procesul împotriva Agenției Naționale de Integritate. Pe 2 decembrie, judecătorii au anulat raportul de evaluare prin care ANI constatase așa-zisa situație de incompatibilitate în care Țuțuianu s-ar fi aflat, în perioada 20 decembrie 2012-30 martie 2016, când ar fi „exercitat simultan funcția de consilier județean și pe cea de Președinte al Consiliului de Administrație al SC Neptun Olimp SA”. 

„Am avut încredere în justiția română și nu am greșit. Am spus în repetate rânduri că sunt nevinovat, iar, astăzi, în procesul privind incompatibilitatea mea am avut câștig de cauză.
Am solicitat instanței să rețină că nu mă aflu în niciuna dintre încadrările prevăzute de Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, ce fac obiectul Raportului întocmit de ANI, aspect în raport de care am susținut faptul că sunt întrunite elementele legale ale clasării lucrării, fapt pe care Curtea de Apel Constanța l-a confirmat azi. Este o mare victorie pentru mine, iar verdictul demonstrează opiniei publice că întotdeauna am spus adevărul și nu am încălcat legile țării mele. Sunt fericit că am reușit să îmi demonstrez nevinovăția și că adevărul a ieșit la suprafață. Sunt un om corect, așa cum am punctat întotdeauna, iar, astăzi, justiția mi-a dat dreptate! Mulțumesc celor care au avut încredere în mine și m-au susținut necondiționat”, a transmis Țuțuianu.

Actualitate

To Top