Energie si dolari

Turneul de book signing pentru cartea „De ce m-am întors în România”, la Constanţa

Sâmbătă, 26 februarie, la magazinul Diverta, din City Park Mall

Periplul este organizat de Diverta, Fundaţia Blue Heron România, Liga Studenţilor Români din Străinătate şi Noii paşoptişti, în scop umanitar: strângerea de fonduri pentru programul de burse universitare, oferite de Fundaţia Blue Heron România copiilor din centrele de plasament. Ziarul Dezvăluiri este unul dintre partenerii media ai lăudabilei iniţiative. Într-o lume în care aspiraţiile se împlinesc mai bine peste hotare, în care visele sunt mai realizabile departe de casă, există oameni care aleg să revină, oameni pentru care speranţa renaşte acasă.

Un articol de Paul PÂRVU

„De ce m-am întors în România” este o colecţie de eseuri, ce înfăţişează poveştile a 40 de români, care au ales să revină în România, după ani petrecuţi în străinătate. Cartea înfăţişează motivele care au stat la baza deciziei acestora de a îşi construi un viitor în ţara natală. Printre personajele care îşi împărtăşesc povestea în volum se numără Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României, Sandra Pralong, Neagu Djuvara, Dan Chişu, Alexandru Bălăşescu, Gheorghe Zamfir, Mihaela Mihai şi alţii.
Doi dintre oamenii ale căror poveşti sunt prezentate în carte, Sandra Pralong (coordonator) şi Mihaela Mihai, au fost gazdele sesiunii de book signing constănţene. Participanţii la eveniment au avut ocazia să dialogheze în mod direct cu aceste distinse doamne, dar şi să deguste vinurile speciale aduse pentru ei de Senator Wine, sponsorul principal al evenimentului.
Turneul de book signing a debutat pe 19 februarie, la Târgu Mureş şi a  continuat pe 20 februarie, la Alba Iulia (Alba Mall); 26 februarie, la Constanţa (City Park Mall); 5 martie, la Iaşi (Iulius Mall). Urmează: 12 martie la Braşov (Diverta Star); 19 martie, la Timişoara (Eugen Barbu Mall); 26 martie, la Piteşti (EuroMall) şi se va încheia pe 9 aprilie, la Bucureşti, în cadrul magazinului Diverta din Băneasa Shopping City.  
Imaginea românilor despre ţările din Vest este aproape exclusiv pozitivă, lucru confirmat de numeroase sondaje. Şi totuşi, mii dintre ei, care ar putea avea cariere strălucite în străinătate, decid să revină şi să trăiască în România. Care sunt diferenţele dintre „aici” şi „acolo” şi ce putem învăţa din experienţa celor care au ales să se întoarcă? Opiniile unor români nu de puţine ori celebri cu privire la viaţa în străinătate alternează permanent cu percepţia pe care aceştia o au asupra ţării lor şi a destinului ei, într-un incitant volum ce izbuteşte să pună faţă în faţă realităţile autohtone şi străine.

Printre cei care semnează textele din volum se numără Sorin Alexandrescu, Ion Vianu, Mihaela Mihai, Leonard Doroftei, Dinu Zamfirescu, Gheorghe Zamfir, Principesa Margareta a României, Irina Cajal, Radu Gabrea, Mariana Nicolesco, Dan Chişu sau Neagu Djuvara.

„ Aş dori ca, printre rânduri, această carte să ne îmbie să ne îndrăgostim din nou de România. Ştiu că, în ultimul timp, a devenit de bonton mai curând să ne denigrăm ţara, dar cred că, atunci când o privim prin ochii unor oameni de succes care au ales să se întoarcă şi să trăiască aici, putem redobândi acea stare de iubire. Chiar dacă unii dintre autorii paginilor nu sunt tocmai blânzi cu ce au găsit acasă, în România, citind povestea fiecăruia descoperim noi motive (şi maniere) de a o iubi, de a o părăsi şi, în final, de a reveni totuşi la ea…”(Sandra Pralong)

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) este prima şi singura organizaţie care asigură un cadru de organizare reprezentativ al studenţimii române din străinătate, promovând o puternică solidaritate între membrii săi, ca reprezentanţi de valoare ai României, precum şi o atitudine pozitivă faţă de perspectivele întoarcerii lor în ţară după terminarea studiilor. Scopul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale şi culturale ale membrilor săi, precum şi de a facilita contribuţia lor la dezvoltarea României.
Parteneri media:
Ziarul Dezvăluiri (Constanţa), Synergetica, Wall Street, 9AM News, Kudika, Garbo, Yuppy, Envy, Ejobs, CariereOnline, Studentie.ro, Lumebuna.ro, Zile şi Nopţi, Radio Târgu Mureş, Radio Constanţa, Orizont FM, Ziua de Constanţa.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top