Opinii

Tulcea primește autobuze de la alte primării din țară. Constantin Hogea: „Am primit personal oferte de sprijin din partea unor colegi primari de municipii”

Tulcea primește autobuze de la alte primării din țară. Constantin Hogea: „Am primit personal oferte de sprijin din partea unor colegi primari de municipii”
În urma incendiului izbucnit în noaptea de 11-12 ianuarie, flota de autobuze a societății de transport în comun a municipiului Tulcea s-a înjumătățit. Nu mai puțin de 14 mașini au ars în totalitate.

Pentru a putea face față nevoilor de transport a locuitorilor din Tulcea, Asociația Municipiilor din România a făcut un apel la solidaritate, iar mai mulți primari au sărit în ajutorul colegului lor, primarul Constantin Hogea, arătându-și disponibilitatea de a ajuta cu autobuze municipalitatea tulceană.
„Am primit personal oferte de sprijin din partea unor colegi primari de municipii, care merită tot respectul și admirația noastră.
Cei care au făcut acest gest de mare omenie sunt:

  • domnul NICOLAE BARBU – primarul municipiului Giurgiu;
  • domnul MIRCEA GHEORGHE HAVA – primarul municipiului Alba – Iulia;
  • domnul CONSTANTIN TOMA – primarul municipiului Buzău;
  • domnul EMIL BOC – primarul municipiului Cluj – Napoca;
  • doamna GABRIELA FIREA – primarul general al Capitalei;
  • doamna ASTRID CORA FODOR – primarul municipiului Sibiu;
  • domnul MIHAI CHIRICA – primarul municipiului Iași.

Mulțumiri speciale domnului CONSTANTIN MITACHE, director general al Asociației Municipiilor din România, care s-a implicat nemijlocit în a ne acorda sprijin în rezolvarea acestei probleme.
Mulțumim pentru gestul de solidaritate și Bunul Dumnezeu să le întoarcă înzecit darul”, spune Constantin Hogea într-o postare pe Facebook.
De asemenea, primarul municipiului Tulcea a ținut să facă unele precizări cu referire la incendiul de la S.C. TRANSPORT PUBLIC S.A. Astfel, edilul spune că „atâta timp cât este în derulare o anchetă I.S.U., Poliție și Parchet, orice exprimare privind cauzele incendiului, responsabilizarea unor persoane sau direct acuze la persoană, sunt lipsite de temei, neprofesioniste și lipsite de etică. Ancheta va stabili cu exactitate culpa celor responsabili și probabil instanța va indica și vinovații”.
Mai mult, Primăria Tulcea face eforturi pentru a găsi soluții de completare a parcului auto pentru următoarele 6-12 luni, acesta fiind „rolul executivului Primăriei”.
Nu în ultimul rând, Constantin Hogea menționează că „în intervalul de până la 1 an, Primăria va trebui să găsească soluții și fonduri pentru a completa parcul auto de transport călători, lucru care se pare va fi cel mai dificil. Vom vedea.”
Pentru a putea folosi autobuzele trimise sau care urmează să vină de la alte primării din țară, municipalitatea tulceană a făcut demersuri către Guvern, ca printr-o ordonanță de urgență să amendeze Legea transportului public, pentru astfel de situații excepționale. „Așteptăm și sperăm într-o stabilire cât mai urgentă a noii formule guvernamentale, ca să se poată rezolva această problemă”, conchide primarul Hogea.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top